Emre Mor

24 Temmuz 1997 Kopenhag doğumlu Türk futbolcu.

Babası Türk, annesi Makedonyalı olan milli futbolcumuz, futbola Danimarka'nın Bronshoj takımında başladı. Lyngby ve Nordsjelland'da top koşturduktan sonra dikkatleri üzerine çekeceği Borussia Dortmund'a transfer oldu. Borussia Dortmund ile birlikte Bundesliga ve Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarında ortaya koyduğu başarılı oyun, dönemin milli takım teknik direktörü Fatih Terim'in ilgisini çekti ve Türk milli takımına davet edildi.

17 yaş altı, 18 yaş altı ve 19 yaş altı ulusal maçlarda Danimarka forması giyen Emre Mor, cezaevindeki babasının verdiği imza ile Türk vatandaşlığına başvurdu ve 21 yaş altı ulusal maçlardan başlayarak Türk milli takımını tercih etti.

Türkiye formasıyla ilk maçına 21 yaş altı Avrupa Şampiyonası elemelerinde Slovakya karşısında çıktı. A milli takım formasını ise ilk kez Karadağ karşısında Mayıs 2016'da Antalya'da oynanan karşılaşmada giydi.

2017-18 sezonuna girerken Fenerbahçe tarafından kadroya katılması için çok yoğun uğraşlar verilirken, 29 Ağustos 2017'de la liga ekiplerinden Celta Vigo ile 5 yıllık sözleşme imzaladığı duyuruldu.
29.08.2017 Geni
Küçüklüğündern beri oynamayı hayal ettiği lige gelmiş. Kaç yaşındaysa şimdi
30.08.2017 Ozgur
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın