Ergenlik üst sınırı 24 yaş mı oluyor?

Geçenlerde okuduğum bir habere göre, bazı uzmanlar, ergenlik yaşının 10 ile 19 yaşları arası yerine, 10 ile 24 yaşları arası olarak kabul edilmesi gerektiğini söylüyorlarmış. Bu konudaki temel dayanak noktaları da, bireylerin "yetişkinlik" tanımında kullanılabilecek rolleri çok daha geç yaşlarda üstlenmelerini gösteriyorlar.

Açıkçası ben bu tanıma büyük ölçüde katılıyorum, yani yeni nesil şöyle, şu nesil bu nesil neyse artık isimleri hepsi birbirine benzeyen nesil adlarıyla hepimizin kafasını sulandıracaklarına, "yeni nesiller artık ergenlikte daha çok kalıyorlar" ya da "yeni nesil ergenlikten artık çok daha geç çıkıyor" gibi ifadelerle hepimizin anlayacağı biçimde konuşmakta yarar var.

Bir arkadaşımın iş yerinde, bu tür, "ergenlikten çıkamamış" bir iş arkadaşı varmış örneğin. Kendisine gelen emailleri idare edemeyen (çoğu emailine yanıt vermiyormuş ve sorulduğunda "görmedim" vs. gibi yanıtlar veriyormuş) bu arkadaşa, belki daha önemli emailleri işaretlemek, filtrelemek, farklı renkle göstermek gibi tavsiyeler verildiğinde yanıtı "1990'larda emaillerinizi nasıl okuduğunuzu paylaştığınız için teşekkür ederim" oluyormuş. Ben elbette yeniliklere ve gençlere açık bir insanım, ancak bir insan hem kendisinden beklenenleri layığı ile yerine getiremiyor, hem de kendisine yapılan önerileri "bunlar eski kafalı şeyler" diye reddediyorsa, o genç ya da yeni nesil filan değil, bildiğin ergendir diye düşünüyorum.
21.01.2018 dombili
2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın