Fatih Emlak Fiyatları 2020

Fatih İstanbul'un belkide en kadim semtidir. Suriçi olarak da adlandırılan Fatih semti neredeyse ikamet amaçlı en çok tercih edilen bölgelerinden biridir.

Geçmişte olduğu gibi bugün de her yere ulaşım imkanı sunduğu için ve Ortadoğudaki göçmenlerin de bu semti tercih etmesinden dolayı emlak fiyatları oldukça yüksek seyretmekte. Tüm bunlara ek olarak şimdilerde konut kredisi indirimleri de bu semte talebi oldukça artırmış durumda.
Fatih Satilik Daire talebi anlamında İstanbul'un en çok tercih edilen ve her kültürden insanı barındıran semtlerinden biridir. Pandemi sonrası düşen krediler özellikle kirada olan ve kira öder gibi bir daire sahibi olmak isteyenleri cezbetmiş ve talep ile birlikte fiyatlarda %5 ile %12 arasında yukarı yönlü bir oynama olmuştur. Öyle ki Krediye uygun olan dairelerin pazarı oldukça hareketlenmiştir. Sur içinin göz bebeği olan Fatihte, diğer semtlerde olduğu gibi krediye uygun olmayan (toprak tapulu, hiseeli tapulu, Arsa tapulu) daireler bu pazar hareketliliğinden yararlanamamaktadır.

Kat Mülkiyetli = İskanlı daiee
Kat İrtifaklı = İskanı alınmış da olabilir alınmamış da (bağlı bulunan belediyenin imar bölümünden ya da arşivden incelenmesi gerekir)
Toprak Tapusu, Hisseli Tapu ve Arsa Tapusu genellikle halk arasında aynı anlamda kullanılmaktadır ve krediye uygun değildir.

*** Kredi çekeceklerin dikaktine: Kat irtifaklı taşınmazları belediyelerde incelemek menfaatinizedir. Çünkü kredi için başvurulan banka, eksperi söz konusu gayrimenkule değerlettik hemen sonra ekspertiz ücretini kredi çıksın çıkmasın alır. Ve eğer yapı iskanlı değil ise eksper ücreti boşa gider. Çünkü Bazı kat irtifaklı yapılar iskansızdır ve dolayısı ile krediye uygun değildir. ***

Eminönü ve Tahtakale tarafının da Fatihe bağlanmasıyla sur içinin ticari kısmı sadece Fatih Fevzipaşa Caddesi iken artık Laleli, tahtakale Eminönü ve Sultanahmet ile Fatih sadece ikamet alanı değil aynı zamanda kocaman bir pazar haline de gelmiştir.

Fatih Kiralik Daire anlamında da oldukça talep gören bir semttir. Özellikle Suriye göçü sonrası Suriyelilerin gayrimenkul satın alamamalarından dolayı kiralık daire zorunlulukları Fatihin kiralık talebini karşılamaz olmuş sur dışında Mahmutbey gişelerden silivriye kadar Suriyelilerin bütçelerine göre dağılmalarına sebep olmuştur.
17.06.2020 Fatihemlak
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın