Galatasaray - Gençlerbirliği - 3 Kasım 2017

Son iki hafta kaybettiği 4 puanla rakipleriyle puan farkını açma fırsatını tepen lider Galatasaray sahası Türk Telekom Stadyumu'nda Gençlerbirliğini konuk edecek. 3 Kasım 2017 TSİ 20:00'de başlayacak maçı Serkan Çınar yönetecek. beIN SPORTS 1 maçı naklen yayınlayacak. Galatasaray kendi sahasında 7 maçtır kaybetmiyor. (6G 1B). Gençlerbirliği ile ilginç bir istatistik sadece iki maç kazanabilmiş. Bu galibiyetler ise Başakşehir ve Beşiktaşa karşı alınmış. Bu maçta cezalı Sofiane Feghouli ve N'Diaye forma giyemeyecek. Uçan tekme atmadığı için 3 maç ceza alan Feghouli Gençlerbirliği, Başakşehir ve Alanyaspor maçlarında forma giyemeyecek.
02.11.2017 Ozgur
1
7. dakikada Filho Mariano, 43. dakikada Roque Maicon ile Galatasaray karşılaşmada 2-0 üstünlüğü yakaladı. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.
03.11.2017 Geni
46'da Bafetimbi Gomis, 50'de Tolga Ciğerci ve 81'de tekrar Bafetimbi Gomis (bu kez penaltıdan) skor tabelasına 5-0'ı yazarken Gençlerbirliği de boş durmadı. 84. dakikada Aleksandar Scekic skoru 5-1 yaptı, karşılıklı gol var oynayan bahisseverleri sevindirdi.

Karşılaşma 5-1 sona erdi.
03.11.2017 Geni
Öncelikle Tudor'dan başlamak gerekirse henüz 39 yaşında ve elinden geldiği kadar deneyerek birşeyler öğrenme çabasında. Bu konuda rakip teknik direktörlerin işi zor. Galatasaray'ın hangi dizilişte sahaya çıkacağı, kimim nerde ve nasıl oynayacağını kimse kestiremiyor. Belli bir diziliş alışkanlığının olmaması bir dezavantaj ama bu konu rakipleri de şaşırtmıyor değil. Maça gelirsek, 2 haftada kaybedilen 5 puan öncelikle taraftarları ateşlemiş. Yaklaşık 15bin taraftarın cezalı olduğunu düşünürsek 35 bin taraftarın maça gelmesi nasıl bir dayanışma olduğunu gösteriyor. Öncelikle taraftar bu takıma inanmış. Oyuna sürpriz bir şekilde 2 forvetle çıkan Galatasaray ilk dakikalardan baskıyı kurdu ve bu baskı ve isabetli kısa paslaşmalar sonucu Mariano ile golü erken buldu. Mariano'ya da bir parantez açmak gerekirse sağ tarafı tek başına idare eden, yıllarca o mevkide Sabri'yi (mücadelesi çok iyi fakat yetenekleri sınırlı) seyreden taraftara adeta Cafu etkisi yapmış durumda ve açık ara Süper Lige gelmiş geçmiş en iyi sağ bek (Gökhan Gönül dahil). Gösterişten uzak ve olumlu futboluyla Youness Belhanda maça ağırlığını koydu ve bütün ataklar ondan başladı. Defansın Tanrısı lakaplı Maicon ise gol atmasına rağmen bir türlü vazgeçemediği uzun pas hastalığı yüzünden çok top kaybetti. Bafetimbi Gomis suskunluğunu bozdu ve attığı iki golle takımına yardımcı oldu. Eren Derdiyok forvete hareket getirdi ve uzun zamandır görmediğimiz bir forvet görüntüsü sergiledi. Çok koştu, hava toplarını indirdi, top tuttu, boş alanlar yarattı, asist yaptı sadece gol atamadı. Gerçi yaptığı asistte tehlikeli hareketten faul verilebilirdi ama hakem tercihini vermeme yönünde kullandı. Penaltı pozisyonunda ise elle oynama olmadığını, topun ele çarptığını düşünüyorum.
Yan toptan gol yeme hastalığı devam ediyor Galatasaray'ın. Geçtiğimiz iki yıl bunun sorumlusu hep defans oyuncuları olduğu söyleniyordu ben ısrarla söylüyorum bunu tek sorumlusu MUSLERA'dır. Kendisi gördüğüm en kötü çizgi kalecilerinden biridir. Bu yazıyı okuyanlar Galatasaray kalesine gelen yan topları dikkatlice izlesinler. Muslera iki adım öne atıyor, sonra vazgeçiyor ama geçmiş olsun. Kalede alması gereken pozisyon bozuluyor, kayboluyor. Bundan sonrası defans oyuncularının becerisine ve rakip oyuncunun beceriksizliği ile birlikte allaha kalmış. Kaleyi tutan gol tutmayan ise Muslera'ın şansı oluyor. zaten bu eksiklikleri yüzünden 5 yıldır Galatasarayda oynuyor. Casillas'tan sonra kaleci bulamayan ve bence en zayıf halkası kalesi olan Real Madrid hiç mi görmedi Muslera'yı. Copa America'da Arjantin'e karşı kimse mi izlemedi. İngiltere Liginde 100 Milyonlar havada uçuşurken 20-30 Muslera'ya veremezler mi.
Maça dönersek zayıf ve tehlikeli olabilecek bir takım karşısında alınan 5-1 'lik galibiyet bozulan moralleri yerine getirdi. fakat Serdar Aziz'in sarı kartı Başakşehir maçı için planları bozdu diye düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz.
04.11.2017 Ozgur
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın