Gönülden Yaralılar (Film)

1973 yapımı filmde, başrolleri Murat rolünde Cüneyt Arkın, Zeynep rolünde Fatma Girik, Gönül rolünde Seyyal Taner, Kenan rolünde Erden Alkan ve Sema rolünde Sema Taner paylaşıyorlar. Filmin yönetmeni ve yapımcısı Memduh Ün.

Son derece başarılı bir yönetici olan Murat, yatırımcılara verdiği güven sebebiyle şirket kasasının anahtarını da taşıyor. Şirketteki çok sayıda elemanın maaşları kasada tutulmakta. Pavyon sahibi Kenan bu yüksek miktardaki paraya ulaşmak için pavyonunda çalışan en çekici kadınlardan Gönül'e Murat'ın aklını çelme ve anahtarı ele geçirme görevi veriyor. Murat ise Zeynep'le evliliğinde çok mutlu. Gönül'e pek pas vermiyor. Sonuçta Kenan emellerinden vazgeçmiyor ve ne yapıp edip Murat'ın 18 yıl hapis cezası almasına yol açan bir tertibi başarıya ulaştırıyor. Her zamanki gibi filmin sonunda Cüneyt Arkın intikamını alıyor.

Filmde Cüneyt Arkın, Fatma Girik ve Seyyal Taner çok başarılıydı. Aile içi dayanışmanın önemini, aileyi oluşturan bireylerin birbirlerine güvenmeleri ve birlik olmaları durumunda ne çok şeyin üstesinden gelebileceklerini, aksi durumda nasıl darmadağın olacaklarını çok güzel anlatan bir film. Zorlukların büyüklüğünün çok fazla önem taşımadığını, moral destek olduğunda büyük güçlüklerle nasıl başedilebildiğini, moral destek zayıf ise koskoca bir yiğidin küçücük problemler karşısında nasıl yenik düşebildiğini çok güzel perdeye yansıtmışlar.

İzlemeyen fazla bir şey kaybetmez ama boş zamanlarda, karantina günlerinde izlenebilecek, herkesin kendinden bir parça bulabileceği başarılı bir yapım.

29.03.2020 Geni
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın