Google analytics kullanıcı ekleme

Google Analytics, web sitesi ziyaretçi analizlerinde neredeyse tekel oldu. En güvenilir veriler ve anlaşılır raporlara google analytics aracılığıyla ulaşıyoruz. Veriler ve raporlar çok değerli olduğu gibi, takım çalışması yapmak için de çok güçlü olanaklar veriyor analytics. Bir sitenin istatistiklerine bir başka kullanıcının yetkilendirilmesi için şu rehberi kullanalım.


  1. Google Analytics hesabımıza giriş yapalım
  2. Sol alttaki çark ikonuna tıklayalım. Üzerine geldiğimizde Admin (Yönetici) yazısı beliriyor.
  3. İstatistiklerini incelemekte olduğumuz site için yetki verme ekranı belirecektir. İstersek yukarıdan başka bir site seçebiliriz.
  4. Hesap seviyesinde kullanıcı eklemek istersek Account User Management (Hesap Kullanıcı Yönetimi), bir alt seviyede kullanıcı eklemek istersek Property User Management, bir alt seviyede kullanıcı eklemek istersek View User Management seçeneğini seçmeliyiz.
  5. + (artı) işaretine tıklayalım. Add Users (Kullanıcı Ekle) seçeneğini seçelim. Email adresini girelim. İzinleri girelim. Kullanıcının hata yapma riskine engel olmak için Read & Analyze (Oku ve Analiz et) işaretli olur, diğerleri işaretli olmazsa iyi olur. Bu aşamada notify users by email seçili olursa, ilgili email adresine email ile bildirim gider.
  6. Bu kullanıcıya erişim verdik.

07.05.2020 Geni
2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın