Günlük Kullanımda Faydalı Olabilecek Google Chrome Eklentileri

Netscape ile başlayan tarayıcı piyasası kullanım dominasyonu, internet explorer ile devam etmişti. Bunu Firefox ve Opera başta olmak üzere diğer yayıncılar takip etti. Ve sonunda yatırım yaptığı her alanda oyunun kurallarını koyucu rol oynamayı başaran Google, Google Chrome ile pazar liderliğini ele geçirdi.

Google Chrome'u pazar liderliğine götüren iki önemli parametreden ilki ram kullanımını çok yükseklere çıkarıp, sayfa açılma hızını iyileştirmek olurken, diğeri de hiç kuşku yok ki, geliştiricilere sunduğu eklenti yazma seçeneği ile, gerek geliştiriciler gerekse son kullanıcılar için ortaya koyduğu deneyim iyileştirme fırsatı oldu.

Günlük kullanımda faydasını görebileceğimiz bazı eklentileri burada paylaşmaya çalışalım;


  • Email Extractor
    Gezdiğimiz internet sayfalarında yer alan e-mail adreslerini tespit edip, bunların listesini oluşturuyor.
  • Easy Screen Capture - save & send screenshots ya da yeni adıyla Screenshoter
    Chrome ile ziyaret etmekte olduğunuz bir sayfanın ekran görüntüsünü almayı ve daha önemlisi bir parçasını kırpmayı (crop etmeyi) inanılmaz pratik hale getiriyor. Gerek eğlence amaçlı, gerek iş amaçlı sık sık görüntü paylaşması gerekenler için mükemmel bir eklenti.
  • Pushbullet
    Akıllı telefonunuzdaki bildirim bombardımanından bunaldıysanız, buyrun pushbullet ile bunları masaüstü cihazınıza alın, ve rahat edin.
  • diagrams.net
    UML diagramları kurmanızı verimli hale getirecek bir eklenti.

31.05.2020 Geni
1 1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın