Hasır Nedir

Hasır saz, kamış, kargı, hasır otu gibi bitki ile örtülmüş, kaplanmış ya da örülmüş tavan örtüsü, taban örtüsü ya da eşya demektir. Hasır kelimesi günümüzde bir bitkiden ziyade son oluşan ürünü temsil etmektedir. Saz, kabuk, kargı gibi ürünler ile avize, hasır çatı, hasır şemsiye, sepet gibi eşya ve uygulamalar yapılmaktadır. Hasırcılık altında yapılan bu ürün ve uygulamalar hasır dekorasyon ürünleri olarak ta birçok kişi tarafından Google'da bu şekilde artılmaktadır.

Türk Dil Kurumu'na (TDK) Göre Hasır Nedir?
Saz, kabuk, yaprak vb. bir bitki maddesiyle örülmüş taban veya tavan örtüsü:

Hasır Neyden Yapılır?
Hasır saz kamışı, kargı kamışı, saz hasır otu, çin otu gibi ürünlerden yapılmaktadır. Hasır dekorasyon ürünleri saz gibi kabuklu bitkilerin gövdelerinde ve yapraklarından yapılmaktadır. Hasır eşya ve ürünler örme hasır tekniği ile yapılır. Hasır ürün yapan kişilere hasırcı ya da hasır dekorasyon ustası denilir..

En Popüler Hasır Ürünleri
Hasır Şemsiye,
Hasır Sepet,
Hasır Avize
Hasır Lamba,
Hasır Kilim gibi ürünlerdir.

En Popüler Hasır Uygulamaları
Hasır Şemsiye
Hasır Çatı ve Gölgelikler
Saçaklı Hasır Kamelya
Hasır ve Kamış Bahçe Çiti uygulamaları da en popüler hasır dekorasyon uygulamalarıdır.

Hasır şemsiye, hasır avize, hasır sepet ürünleri gibi en popüler hasır dekorasyon ürünleri örme hasır tekniği ile hasır dekorasyon ustaları tarafından yapılmaktadır.
Hasır Nedir Hakkında daha detaylı bilgi almak için Bambu Çit'in yayınladığı yazıyı aşağıdak linkten okuyabilirsiniz.
https://www.bambucit.com/blog/hasir-nedir
05.07.2022 tercihyazilim
Hasır, kurumuş bitki saplarından, saz gövdelerinden üretilen ve genellikle taban döşemesi, bazen duvar ve tavan kaplaması olarak kullanılan bir cins ot olarak tanımlanabilir.
27.07.2022 merkezdag
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın