İspanya - Türkiye arasında ehliyet değiştirme anlaşması

Avrupa'da işimizin aksamadan yürüdüğü nadir konulardan bir tanesi bu ehliyet meselesi olabilir. Buraya taşındıktan sonra 6 ay içerisinde ehliyetinizi İspanyol ehliyetine çevirmeniz gerekiyor. Şansıma 3-5 sene önce (öyle diyorlar) bir anlaşma yapılmış ve buna göre bir trafik tescil ofisinden randevu alıp Türk ehliyetiniz ile oraya gitmenize yeterli. Orada bir form dolduruyorsunuz, ehliyetinizi teslim ediyorsunuz, size geçici bir sürücü belgesi gibi bir anlama gelen bir kağıt parçası veriyorlar.

Daha sonra İspanyol makamları Türkiye'den bu ehliyet ile ilgili bilgi istiyor, eğer ehliyetiniz geçerli ve herhangi bir sebeple elinizden alınmamışsa (ne bileyim alkollü araç kullanmak gibi sebeplerden), size bir İspanyol ehliyeti hazırlıyorlar.

Benim için süreç birkaç ay sürmüştü, zaten araba filan da olmadığı için ilk geldiğimde çok sallamamıştım. İşin güzel tarafı, İspanyol ehliyetinize de Türk ehliyetinizi ne zaman aldığınızı işliyorlar, böylece sigorta vs. yaparken baktıkları kaç yıllık şoför olduğunuza dair konularda mağdur olmuyorsunuz.
12.10.2017 dombili
2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın