İyi Fikir Bulma Tekniği

Bir kitap düşünün ismi İyi Fikir Bulma Tekniği ve arka kapak yazısı şu cümle ile başlıyor.

Nasıl olur da ilk baskısını 1940'larda yapmış bir kitap bugünün en üst düzey yaratıcıları için bu kadar önemli olabiliyor?

Bundan on yıl kadar önce ben de oltaya gelip bu kitabı aldım. Bir kere okuyup unutmuştum ta ki dün akşam elime geçinceye kadar. Hatırladığım kadarıyla umduğumu bulamadığım bir kitaptı. Belki daha önce göremediğim o kıymetli bilgiyi bu sefer fark edebilirim diyerek tekrar okumaya başladım.

Kitap 80 sayfa ve ilkokul öğrencilerine hitap eden kitaplar gibi büyük puntolarla yazılmış, sayfaların yarısı boş ve bolca tekrar içeriyor. İlk 14 sayfasında içindekiler ve ön sözler bölümleri yer alıyor. Bahsedilen teknik olabildiğince kitaba yayılmaya çalışılmış ve çoğunlukla çöp metinler içeriyor. 51. sayfada ise tekniğin ne olduğu tam olarak verilmiş, hepi topu bir paragraf tutuyor. İşte o tekniği sizler için buraya aktarıyorum.

  1. Problemle ilgili bolca materyal toplayın.
  2. Zihninizde topladığınız materyaller üzerinden geçin.
  3. Problem üzerinde düşünmeyi bırakın, bilinç-dışınız çalışacaktır.
  4. Yeni fikir bilincinizde belirecektir.
  5. Fikir üzerinde rötuşlar yaparak hayata geçirin.

:) Komik. Çünkü bilgisayar programcıları gibi sürekli bazı konularda çözüm arayanlar zaten bunu biliyorlar. Gün boyu hatta günlerce üzerinde çalışıp çözülemeyen bir konunun gece saat 3'te uyurken akla gelip insanı uyandırmasıdır bu. Elbette bunun farkında olmayanlar için güzel bir bilgi olsa gerek.
01.02.2018 huso
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın