Juventus

Tam ismi Juventus Footbal Club olan 1897 yılında kurulan İtalya'nın en başarılı klübüdür. Liseli öğrenciler tarafından kurulduktan sonra 1926 yılında aynı zamanda FIAT grubununda sahibi olan Angelli ailesini yönetimine girmiştir. Ülkemizde bilinenin aksine La Vecchia Signora (Yaşlı kadın),Bianconeri (Beyaz-siyah),Zebre (Zebralar) takmaisimlerinden Bianconeri daha sık kullanılanıdır. İtalyanın ilk ve tek 3 yıldızlı takımıdır. İtalyada her on şampiyonluk için bir yıldız verilmektedir. Juventusun tam 33 şampiyonluğunun son altı tanesi üstüste alınmıştır. 2004 yılından beri kullandığı klüp logosunu bu yıl değiştiren Juventus'un kadrosunda bulundurduğu oyuncular her zaman kendi milli takımlarının omurgasını oluşturmuştur. Özellikle Buffon,Chiellini,Bonucci,Barzagli bir döneme damgasını vuran defans oyuncularıdır.
Şubat 2006'da genel menejer Luciano Moggi' telefonda haken atamalarından ve yönlendirilmesinden ötürü dava açıldı(Calcipoli) . Aynı sezon Juventus şampiyon oldu fakat bu şampiyonluk tescillenmedi. 4 Temmuzda Juventus'un iki ve AC Milan'ın da içinde bulunduğu üç klübün de bir lig düşürülmesi istendi ve Juventusun son iki sezon kazandığı şampiyonlukların geri alınabileceği de belirtildi. 14 Temmuz'da açıklanan karar sonucu Juventus Serie B ye düşürüldü. Bu süreçte takımdan ayrılan Zlatan Ibrahimovic, Fabio Cannavaro, Lillian Thuram, Patrick Viera, Zambrotta, Emerson kariyerlerine başka takımlarda devam ettiler. (İyi bir Juventus taraftarı olarak bu oyunculara olan saygım o günden beri kalmamıştır.) Buffon önderliğinde 2006-2007 sezonunu şampiyon olarak bitirdiler ve tekrar hakettikleri yere döndüler. Hakettikleri diyorum çünkü 2015 yılında İtalyan Yargıtay'ı delil yetersizliği ve zaman aşımından ötürü Juventus'u akladı. Bu karardan sonra Juventus İtalya Futbol Federasyonu'na tam 443 Milyon Euro tutarında bir dava açtı. Federeasyon böyle bir tutarı ödeyemeyeceklerini belirterek davayı çekmeleri karşılığında geri alınan şampiyonlüklerı gerei vereceğini söyledi.
Takım uzun süre Torino ile aynı stadı (Delle Alpi 69.041) kullandıktan sonra 2011 yılında kendi stadı Juventus Arena'ya (41000) geçmiştir.


30.07.2017 Ozgur
1 1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın