Kemal Sunal

Hemen hemen hepimizin yaşamına dokunmuş, sıra dışı insan, adam gibi adam. Gülüşü ile hepimize sıcaklığını hissettiren, doğal, içten sanatçı. Eğer bugünün iletişim olanaklarının bulunduğu bir ortamda ve tüm dünyaya ulaşma olanağı bularak rol almış olsa her sene Oscar Ödülü alacağına inandığım aktör.

Hababam Sınıfı filmlerinin olağanüstü bir müziği vardır, her duyguya adapte olabilen. Aynı ezgi hem büyük bir coşku ve sevinci, hem derin bir hüznü hissettirebilir. Kemal Sunal da onun gibi. Hem ileri gelen bir siyasetçiyi, hem bir öğrenciyi, hem bir Osmanlı Paşası'nı, hatta ve hatta Şabaniye'de olduğu gibi karşı cinsi bile büyük bir başarıyla canlandırabildi.

Seferoğulları - Tellioğulları çekişmesinden, Kibar Feyzo'ya, Zübük'ten Şabaniye'ye, Japon İşi'nden Kapıcılar Kral'ına hangi rolü var ki bizi ekran başına kilitlemesin? Hangimizin yüreğine dokunmadı Gülen Adam ya da İnek Şaban ile?

Başlı başına bir ekol, başlı başına bir endüstri kolu gibiydi. Kemal Sunal Filmleri kategorisini armağan etti sinema endüstrisine.

Telif hakları konusundaki düzenleme ve uygulama yetersizliği, hakettiği finansal geliri edinmesine engel oldu :( Kemal Sunal ismi milyonları ekran başına kilitlerken, ona hakettiği finansal faydayı verememek öncelikle televizyon sektörünün, daha sonra hepimizin ayıbı oldu :(

Her ölüm erkendir, ama Kemal Sunal'ın ki sanki biraz daha erken gibi geldi bize? Kim bilir? Belki Adile Naşit gibi hep gülerken görmeye alıştığımız içindir O'nu, ve bizi güldürmesine alıştığımız için.
17.07.2017 Geni
Bir süredir düşünüyorum konuya katılımda bulunarak Kemal abi ile ilgili ben ne yazabilirim diye, farkettim ki onla ilgili her şey öyle güzel ki ben o yüzden bir türlü giriş yapamıyorum. Ne zaman aklıma bir şey gelse açıp youtube üzerinden izliyorum sonra önerilen videolardan devam ederken ben youtube'da Kemal Sunal sahnelerinde kayboluyorum.

Neyse bu sefer yazacağım üstad ile ilgili bir kaç satır kendi düşüncelerimi. Ne büyük bir yürek ile çıktı sinema ve televizyon ekranlarına büyük üstad. İzlemesini bilen herkes için adeta her sözünde her sahnesinde bir mesaj vardı. Komediyi, anlayabilen insanları, bilinçlendirme amaçlı kullandı Kemal abi. Geçmiş sorunları, o günün sorunları, gelecek ile ilgili sorunlar ve tavsiyeler derken bir de üstad insanın bilinçlenmesi için adeta her noktaya bir şekilde dokunuyordu. Din sömürücüleri, politika adı altında ki olaylar, dolandırıcılık, kalpazanlık ve daha nicesi. Her konuya espiri ile güldürerek dokundu üstad ve bir şekilde uyardı insanları.


Ne diyelim, anlayabilene tabii..
02.09.2017 Jax
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın