Kumaş

GABARDİN KUMAŞ NEDİR?
Başlangıçta, sadece gerçek yün ipliği gabardin üretimi için ana malzemeydi. Bu tür malzemeler pahalıydı ve yalnızca zengin insanlar ondan kıyafet alabiliyordu. Ve üreticiler ipliğe başka kumaş lifleri ekleyerek denemeye başladı. Bugün birkaç çeşit gabardin var:
• yün - bileşim, yalnızca farklı yoğunluktaki doğal yünün varlığını ifade eder. Bu iplik erkek ve bayan dış giyiminde kullanılır;
• yarı yün - viskon, keten veya polyester elyaflar doğal yüne eklenir. Yüzde kompozisyonu üreticiye bağlı olacaktır. Dıştan pratik olarak yünlü gabardinden ayırt edilemez;
• ştapel - daha kısa liflerin kullanılması anlamına gelir. Fiyat açısından oldukça düşüktür, ancak aynı zamanda mükemmel dış özelliklere sahiptir;
• pamuk - hafif ve dayanıklı. Etek, gömlek ve elbise üretimi için idealdir;
• ipek - viskondan yapılmıştır. Çoğu zaman perdeler ve gece elbiseleri oluşturmak için kullanılır;
• sentetik - polyesterden dikilmiştir. En dayanıklı ve aşınmaya dayanıklı giysilerin dikilmesinde kullanılan;
• streç - ince ve esnek. Çevrenin önemli olduğu her yerde kullanılır. Örneğin çocuk giyiminin imalatı için;
• karışık - yukarıdaki kumaşların herhangi birinden farklı bir yüzde ile dikilir.
Mevcut gabardin orijinal özelliklerini kaybetti. Günümüzde gabardin, 60˚'lik bir eğimle eğim boyunca yoğun bir dimi dokumaya sahip olan ve ince dokulu bir nervür oluşturan herhangi bir kumaş olarak adlandırılabilir. Artık, elyaf dokuma yöntemi olarak bir kumaş değil.
GABARDİN ÜRÜNLERİNİN BAKIMI NASIL YAPILIR
Gabardinden kumaş www.kumas.org ‘ de yapılan şeylerle ilgili ana kural: eğer malzeme yünse, bu tür kıyafetleri kuru temizlemeye göndermek daha iyidir, çünkü onları evde mahvetmek çok kolay olacaktır. Diğer herhangi bir gabardin evde bakım için iddiasızdır.
Yıkanırken giysileri yanlış tarafa çevirmek gerekir. Bu arada, gabardinde içini dışına çıkarmak çok kolaydır - tamamen pürüzsüzdür. Ön tarafta yara izi var. Ağartıcı olmadan 30'u geçmeyen bir sıcaklıkta yıkamak gerekir. Makinede yıkanabilir.
Bir makinede gabardin ürünlerini sıkamazsınız. Ellerinle sadece hafifçe yapabilirsin.
Özel bir odada kurutulması tavsiye edilmez. En iyi seçenek gölgede, havada kurutmaktır.
Gabardin eşyaların ütülenmesi basit bir işlemdir. Ancak bunu yalnızca dikişli taraftan ve bir ütü (nemli bir gazlı bez veya bez parçası) kullanarak yapmanız gerekir. Kumaşın parlamaması için bu durum önemlidir. Ütüleme sıcaklığı, etikette belirtilen kumaşın bileşimine bağlıdır.
GABARDİNDEN NE DİKİLİR
Gabardin çok yönlü bir kumaştır. Geniş bir renk ve kompozisyon yelpazesi, çeşitli kıyafetlerin üretiminde kullanılmasına izin verir: elbiseler, takımlar, etekler, bluzlar. Ayrıca perdeler genellikle gabardinden dikilir ve döşeme için kullanılır. Kendi başınıza gabardinden bir giysi yapıyorsanız, açmadan önce karar vermelisiniz - buharla ütüleyin. Gabardin dikmek için farklı iğneler kullanabilirsiniz - bunların hepsi malzemenin bileşimine bağlıdır.
(bkz: www.kumas.org
BAKINIZ WWW.KUMAS.ORG
07.12.2020 Kumas
2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın