Öğrenci Bilgi Platformu

Öğrenci Gündemi, adından da anlaşılacağı üzere öğrencilerin gündemini belirleyen, onlara rehberlik eden bir bilgi platformudur. Bu platform, öğrencilerin akademik başarılarına katkıda bulunmanın yanı sıra onların sosyal ve kişisel gelişimlerine de destek olmayı hedeflemektedir.
Öğrenci Gündemi web sitesi, Öğrencilerin derslerine destek olmak amacıyla ders notları, konu anlatımları ve soru çözümleri paylaşmaktadır. Bu sayede öğrenciler, derslerini destekleyici kaynaklara kolayca ulaşarak başarılarını arttırabilmektedir.

Öğrencilerin gelecekleri hakkında bilinçli kararlar almalarına yardımcı olmak amacıyla bölüm ve meslek tanıtımı içerikleri paylaşmaktadır. Bu sayede öğrenciler Hangi mesleği seçeceklerine dair ipuçları, staj ve iş olanakları hakkında bilgiler ve kariyer planlaması konularında rehberlik etmektedir.

Öğrenci Gündemi, öğrencilerin bilgiye ulaşma ve gelişme yolculuğunda yanlarında olmayı hedefliyor! Bu hedefle öğrenciler için fayda sağlayacak tüm içerikleri üretmeyi hedefliyor.

KPSS çalışan adaylar için kaynak önerileri alanınıza göre çıkmış soru paylaşımları ve ders notlarına Öğrenci Gündemi web sitesinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

https://ogrencigundemi.com/

23.12.2023 ogrencigundemi
Başsavcı Nasıl Olunur? Başsavcı Nasıl Atanır?

Avukatlığa hak kazanabilmek için gerekli koşulların Avukatlık Kanunu’nda sayılması gibi, hakim / savcı olabilmenin koşulları, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu‘nda düzenlenmiştir. Buna göre, hakimlik / savcılık mesleğine hak kazanabilmek için belirli niteliklere sahip olmak gerekir. 2802 sayılı kanunun Adaylık Dönemi başlıklı İkinci Kısımda yer alan Birinci Bölümü, bu hususlara ilişkin hükümler içermektedir. Kanunun 7. maddesinde de belirtildiği üzere, hakimlik ve savcılık mesleğine hak kazanabilmek için belirli niteliklere sahip olmak gerekir. Bu niteliklere sahip olunmasından sonra başlayan adaylık süreci de başarı ile tamamlanmalıdır.

Savcı olmak isteyen kişinin 4 yıllık Hukuk Fakültelerinde lisans eğitimi almaları gerekmekte olup Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’nda başarı elde etmelidir. Adalet Bakanlığı ile ÖSYM tarafından düzenlenen savcılık sınavında başarılı olmak da aranan diğer kriterlerden biridir.

Makalenin devamı için linke tıklayınız https://ogrencigundemi.com/bassavci-nasil-olunur-bassavci-nasil-atanir/
23.12.2023 ogrencigundemi
Okutman Nedir? Nasıl Okutman Olunur?

Okutman yüksek lisans ve doktora gerektirmeyen üniversitede okutulması zorunlu ders grupları olan Benden eğitimi, Türk dili, İnkılap Tarihi, Temel bilgisayar ve Eğitimi gibi derslerde uzaktan veya sınıf içerisinde eğitim veren akademik personel grubuna denir. 2547 sayılı kanuna göre de öğretim elemanı olarak da adlandırılmaktadır.

Okutmanlık mesleğini yapabilmeniz için lisans mezunu olmanız gerekmektedir. Tabi bazı üniversiteler bu şartı yüksek lisans olarak da değiştirebilir. Çünkü okutman alımlarını fakülte yönetim kurulları ve rektör onayı ile olmaktadır. Ayrıca okutman kimdir sorusuna da, üniversitelerde dil dersleri veren ya da edebiyat/ dil çözümlemeleri alanında daha çok hizmet veren bir eğitmen grubu olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden eğitim aldığınız alana paralel bir ilana başvurmalısınız.


Makalenin devamı için linke tıklayınız. https://ogrencigundemi.com/okutman-nedir-nasil-okutman-olunur/
23.12.2023 ogrencigundemi
Akademisyen Nasıl Olunur? Kimler Akademisyen Olabilir?

Akademisyen olmak öğrenmeyi ve öğretmeyi seven öğrendiklerini ikinci bir kişiye aktarabilen kişilerin mesleğidir. Akademisyenler herhangi bir meslek dalımda uzmanlaşmış ve uzmanlık alanında üniversitelerde eğitim veren kişilere denir. Akademisyen olmak isteyenler öncelik hayat boyu öğrenmeye, özgür düşünce üretmeye açık olmalıdırlar. Her alanda ve bölümde akademisyen olunabilir. Akademisyenler Devlet güvencesi ile çalışırlar tayin durumları yoktur başka üniversiteye geçmek istemeleri durumunda tekrar Akademisyen alımlarına başvuru yapmaları gerekmektedir. Akademisyenler aynı zamanda öğretim görevlisi ya da öğretim elemanı olarak da anılmaktadırlar.

Makalenin devamı için tıklayınız. https://ogrencigundemi.com/akademisyen-nasil-olunur-kimler-akademisyen-olabilir/
23.12.2023 ogrencigundemi
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın