On Numara

Milli Piyango idaresi tarafından düzenlenen bir şans oyunudur. Katılımcılar Milli Piyango İdaresi tarafından 80 adet numaradan çekilecek 22 numaranın 10 tanesini doğru olarak tahmin etmeye çalışmaktadır.

Oyunu oynamak için bir On Numara bayiisine gidilmesi ve burada bulunan On Numara kuponlarının doldurulması gerekmektedir. Bir kuponda 10 adet kolon bulunmakta, her bir kolonda ise 80 numara yer almaktadır. 80 numaradan 10 tanesinin üzerini kalem ile işaretleyip bayii de tescil ettirdiğinizde çekilişe katılmış olursunuz. Her katılımcı istediği kadar kolon ile oyuna katılabiliyor, isterse bu kuponu 2, 3 ve 4 çekiliş için de oynayabiliyor. Eğer kendiniz numara yazmaya üşeniyorsanız "Sen Seç" adı verilen makineye oynatma yöntemiyle de çekilişe katılabilirsiniz.

Her Pazartesi yapılan çekilişlerde 80 numara içinden 22 numara çekilir. 22 numaradan 10, 9, 8, 7 ve 6 numarayı doğru tahmin edenler ile hiçbir numarayı doğru tahmin edemeyenler ikramiye kazanır. En büyük ikramiyeyi 10 bilen en az ikramiyeyi ise 6 bilen ve hiç bilemeyenler almaktadır. Eğer hiç 10 bilen yoksa ikramiye sonraki haftaya devretmektedir. Fakat genellikle bir veya daha fazla kişi büyük ikramiyeyi almakta, büyük ikramiye nadiren devretmektedir. İlginç olarak 4 Mayıs 2015 tarihinde 15 kişi ve 22 Ocak 2018 tarihinde 13 kişi 10 numarayı da doğru tahmin ederek büyük ikramiye kazanmıştır.

Çekilişe katılmak için 18 yaşından büyük olmak gerekiyor. Bu girdinin yazıldığı tarih itibariyle kolon ücreti 1 TL, 10 bilenin devretmeyen haftalarda tek başına aldığı ödül ise ortalama 340 bin TL dir. Çekilişe internet üzerinden katılmanız mümkün değildir.
19.04.2018 huso
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın