Özel köpek cinslerini ait olmadıkları iklimlerde yaşatmak

Özellikle İspanya'nın şu sıcağında, yazın ortasında bir Husky eli dolaşan kişileri gördüğümde aklımda şimşekler, gövdemde titremeler uyandıran konu.

Ya arkadaş nasıl bir beynin, fikrin ürünüdür bu Sibirya yerlisi zavallı hayvanı kendi zevkin için böyle sıcak yerlerde yaşatmak? Ne yapacaksın, o köpekle kız mı tavlayacaksın, Ferrarisi olan koca mı arayacaksın, ne yapacaksın yani, olayın nedir?

Özellikle bu sıcak iklimlere soğuk iklim köpeklerini getirenleri toplayıp, Sibirya'da bir hafta donsuz dolaştırma taraftarıyım. Onları asıl o zaman görmek gerek, bakalım zavallı Husky köpeklerini Ağustos sıcağında Barcelona sokaklarında gezdirirken ki o mağrur, ukela, şımarık sırıtmadan eser kalacak mı?
08.09.2017 dombili
Sokakta gördüğümde içimi ürperti basıyor. Güzelim köpeğin dili dışarda, yan yatmış, hareketi sıfıra yakın tutmaya çalışıyor, gözlerini bile kapatıyor, sadece nefes alıyor. Belli ki hayvan buraya uygun değil be adam. Ağaç kütüğü anladı, sen hala hava peşindesin insanoğlu.

Sahibimi? Sahibine başlarsam içimden geldiği gibi, bitiremem. Her hareket falso. Hayvanın tasması bile doğru değil. Göğüs tasması kullanmıyor. Elinde Iphone, selfie, facebook vs.. Tabii ki işe yarar bir şeye kullanmıyor. Bir elinde sigara. Öbüründe al-götür kahve. Gözde ray-ban gözlük, tasmayı tuttuğu elinde aynı zamanda araba anahtarı. Ah o araba anahtarı. G*te sokulası araba anahtarı. Hiç elinde araba anahtarı olan aklı başında zeki bir insanla tanışmadım. Nerede şehir magandası var, elde anahtar. Ne beklersiniz bu adamdan, köpeğimi düşünecekti.. Önce beyin naklini düşünmesi gerekiyor.

Köpeğe geri dönelim. İnsanlara hırsım çok fazla dediğim gibi, açılırsam, kapanamam. Köpekler çok güzel arkadaşlar. Harikalar. Geçen gün yemek verdiğim sokak köpekleri, verdiğim yemeği geri alacam ve onları dövecem zannettiler, bana saldırdılar. Neyse ki onları anlıyorum, onlarda benim bir şey yapmayacağımı anladılar, bir şey olmadı. Onları da çok seviyorum.

Ama;

Ne kadar severseniz sevin, bakamayacağınız köpeği almayın. Yaşadığınız bölgeye uygun olmayan köpeği almayın. Kendinize güvenmiyorsanız, kuşkunuz varsa köpek almayın. Onlar çok hassaslar, ömürleri boyunca unutmuyorlar.

Köpek bakmak sorumluluk ister, sizlerde konu sahibinin dediği gibi, sibirya'da donsuz dolaşmak ister misiniz?

Gelişimde, ilkerden biri, her canlıya saygı duymaktır. Kendinizle beraber her şeye saygı duyun. Bu güzel hayvanlarada, sevmek bahanesi adı altında, işkence yapmayın.


Teşekkürler..
08.09.2017 Jax
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın