Plaj şemsiyesinin uçması nasıl engellenebilir?

Bu sene de deniz sezonunu bitirmeye yaklaştık ama gittiğim plajlarda genellikle rüzgar olduğu ve plaj şemsiyesinin uçmasını engellemek önemli bir görev ve aile mutluluğunun temel taşlarından olduğu için edindiğim deneyimleri paylaşmak isterim:

1. Her şeyden önce rüzgarın nereden estiğine bakılmalı ve şemsiye başına o tarafa eğim verecek şekilde konumlandırılmalı. Eğer hali hazırda şemsiyeniz yoksa, kafası bükülebilen, açılandırılabilen bir tane almanızda yarar var.

2. Eğer zemin çok sağlam değilse ve bir şekilde yere çakabilmek söz konusu değilse, elle ya da ailede çocuk varsa onun plaj oyuncaklarıyla bir çukur açıp, şemsiyenin alt tarafını o deliğin içine saplamak ve sonra üstünü örtmek iyi bir seçenek olacaktır.

3. Benim henüz uygulamadığım ama başkalarını yaparken gördüğüm ve aklıma en çok yatanı ise şu: Aynen eskiden kafe - çay bahçesi sahiplerinin yaptığı gibi, şemsiyenin altına içine su doldurulmuş bidon gibi bir şey koyup, içini suyla doldurarak şemsiyenin ayağını oradaki deliğe sabitlemek. Özellikle plaj ortamında hem su bulmak gibi bir probleminiz olmayacağı, hem de bidonu kumun içine gömüp saklayabileceğiniz için, sosyeteniz de bozulmaz.

4. Tek tük de olsa, şemsiyeyi bir ya da iki misina gibi şeyle yere sabitleyenler de gördüm - ama şemsiye böyle tasarlanmış ve bu malzemeler şemsiye ile geliyor, yani öyle eğreti, çirkin bir şey değil, ona da bakacağım. Buna benzer olarak, dün şemsiyenin bir tarafından yere sabitlenen üçgen bir parçası olan bir şemsiye de gördüm, o da aklıma bayağı yattı.

27.08.2017 dombili
1 1
Şemsiyenin tepesine bağlanan bir çamaşır ipinin yere sabitlenmesi son zamanlarda gördüğüm en yaygın uygulama
27.08.2017 Ozgur
1 1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın