Ramazan ayında cinsel ilişkiye girmek günah mı?

Onbir ayın sultanı Ramazan beraberinde pek çok soruyu da getiriyor. Bunlar arasında eşle ilişki ve cinsellik de var.

  • Ramazan ayında cinsel ilişkiye girmek günah mı?
    Bakara suresinde “Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helal kılındı.” denmektedir. Ramazan ayında orucun farz olduğu imsak vaktinden güneşin battığı saate kadar cinsel ilişkiye girilirse oruç bozulur. Bu saatler içerisinde karı kocanın birbirine sarılmasıyla oruç bozulmaz, ama herhangi bir sebepten boşalma olursa oruç bozulur. Ramazan gecelerinde yeme, içme ve cinsel ilişki serbesttir. Oruçlu olduğunu bile bile cinsel ilişkiye girme durumunda hem kaza, hem kefaret gerekir.
  • Cünüpken oruç tutulur mu?
    Cünüp olmak oruç tutmaya engel değildir. Ama en yakın namaz vaktine kadar cünüplük durumundan kurtulmak gerekmektedir. Aksi takdirde namaz kılınamaz.
  • Ramazan'da oruçlu değilken cinsel ilişkiye girilir mi?
    Oruçlu olmayanlar açısından bir kısıt söz konusu değildir. Örneğin karı koca şeker hastası bir çift sağlık sebeplerinden ötürü oruç tutmakla mükellef değillerdir. Cinsellik de yeme, içme gibi aktivitelerle aynı sınıfta değerlendirildiği için günahı ve yaptırımı aynı şekildedir.
  • Elle tatmin olmak orucu bozar mı?
    Evet, bozar ve kazası gerekir. Ancak bu durumda kefaret gerekmez.,
  • Rüyalanmak orucu bozar mı?
    Oruçlu iken rüyada ihtilam olmak orucu bozmaz.
  • Oruçlu iken adet görmek orucu bozar mı?
    Evet bozar. Adet gören kadınların oruç tutması farz değildir, oruçlu iken gün içinde adet görmeye başlamışlarsa o gün oruca devam etmeleri caiz de değildir. Adet görme sebebiyle tutamadıkları orucu kaza etmekle mükelleftirler.

29.04.2020 Geni
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın