Ramil Guliyev

29 Mayıs 1990 Bakü (Azerbaycan) doğumlu atlet. Antrenörlüğünü, kalp krizi sebebiyle vefat ettiği Haziran 2010'a kadar babası Eldar Guliyev yapmıştır. Türkiye'ye 200 metre yarışında dünya şampiyonluğu kazandıran ilk atlettir.

Nisan 2011'e kadar Azerbaycan'ı temsil eden Ramil Guliyev, söz konusu tarihte Türkiye'yi temsil etmek üzere adım atmıştır. Uluslararası atletizm federasyonu Nisan 2014'e kadar Azerbaycan dışında bir ülkeyi temsil edemeyeceğine karar vermiş, Azerbaycan, Guliyev'in Türkiye'yi temsil etme kararına sert tepki göstermiştir.

2017'de Londra'da düzenlenen dünya şampiyonasında Guliyev, Türkiye adına yarışmış ve altın madalya kazanmıştır. Yarıştan sonra turunu her iki devletin bayrağıyla atmıştır. (bkz: Tek millet iki devlet)

Ramil Guliyev, Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğrencisidir. Profesyonel sporculuğunu Fenerbahçe formasıyla sürdürmektedir.
11.08.2017 Geni
Kendisi diğer devşirmelerden farklıdır. Türkiye'de yaşayan ve okuyan bir vatandaşımızdır.
11.08.2017 Ozgur
1
Azerbaycan kökenli milli atletimiz Ramil Guliyev dün İngiltere'de düzenlenen Elmas Ligi 200 metre yarışında derece yapıp, bir kez daha başarısını göstererek zirvede yer aldı. Milli sporcumuza başarılar diler, yeni zaferlere imza atmasını temenni ederiz.
21.08.2017 Zekiye
1 1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın