Recep İvedik 6

Recep İvedik serisinin 2019'da üretilen filmi. Serinin 6 numaralı filmi. Bir gurbetçi olarak benim için en önemli yönü, filmi Tiran sinemalarında gösterime girdiği için zamanında izleyebilmek oldu. Şahan Gökbakar, her ne kadar artık klasikleşmiş bir tarzı tekrar etmişse de, film güldürmeye, gerginleşmiş sinirleri gevşetmeye yaradı.



Kişisel düşünceme göre Recep İvedik, son 20 yıldaki toplumsal yaşantımıza damgasını vuran insan tipini çok iyi temsil edien bir örnek. Bu filmde de, gerçek yaşamda gördüğümüz insan tiplerini olduğu gibi yansıtan bir rol sergilenmiş. Aynada gördüğünü beğenmediğinde aynaya kızan insanlar gibi, Recep İvedik'i gördüğümüzde Recep İvedik'e kızmamıza gerek yok, o sadece topluma ayna tutuyor.

Konya bileti yerine Kenya bileti kesen insan tipi aramızda. Kenya'ya giderken aşıyı son saniyeye bırakan rehber tipi aramızda. Bayan hostesi çağırıp, erkek görevli gelince çıkışan insan tipi aramızda. Misafire haşlanmış gergedan eti yedirmek isteyen insan aramızda. Tüm bunları bu filmde görmek mümkün.

Ben filmde en çok Nahu kabilesinin bayrağına, akıllı telefonla göndermeye çalıştıkları mesajda fotoğraf olarak Recep İvedik'in kalçalarının çekilmesine ve gorilin kaçma operasyonuna yardım etmesine güldüm.

Biz filmi ailece Tiran QTU alış veriş merkezinde Cineplexx salonlarında izledik. 5 yaşındaki oğlumuz için film biraz uzun geldi. Filmin ortasına geldiğimizde oğlumuz çıkmak istedi. Ama imdada Recep İvedik'in aslanı yenme sahnesi yetişti. Kahramanımızın aslanı yellenerek yenmesi, 5 yaş grubu için asla eskimeyecek bir espri olduğunu belli etti. O andan itibaren oğlumuz filme bağlandı. Ara ara sinema salonunda gezinse de, sonuna kadar izlemeyi başardı. Salondaki diğer izleyiciler de çok anlayışlıydı. Çocuğun salonda gezmesine olumsuz tepki vermediler. Ortalarda dolanan küçük bir çocuk, şovun bir parçası haline geldi.

Hoşça zaman geçirmek isteyenler için pişman olmayacakları bir seçim olacağını söyleyebilirim.

Ben gurbette, Recep İvedik serisinin ilk filmiyle 6. filmi arasındaki filmleri kaçırdığım için esprilerin tekrar etmesi belki beni rahatsız etmemiştir. Ona bir şey diyemem. Ama genel olarak memnun kaldık.

Son bir söz de yapımcı ve yayıncı şirketlere. Filmin Tiran'da gösterilmesi buradaki gurbetçiler için çok olumluydu ama filmin gösterime girdiği yeterince duyurulmadı. Biz tesadüfen duyduk.
04.01.2020 Geni
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın