silahlar konuştu

Silahların dahil olduğu olaylarla ilgili haberlerin başlığında muhabirlerin kullanmayı sevdiği bir kalıptır. Diğer yandan muhabirlerin hayal güçlerinin yeterince geniş olmadığını gösteriyor da olabilir. Bu tür başlıklara bir kaç güncel örnek vermek gerekirse;

Düğünde silahlar konuştu!
Yol Verme Kavgasında silahlar konuştu
Çocuk gürültüsü kavgasında silahlar konuştu
Konya'da alacak verecek kavgasında silahlar konuştu
...

Görüldüğü üzere düğünden çocuk kavgasına, yol vermeden alacak verecek tartışmasına kadar her yerde silahlar konuşuyor! Burada sorulması gerekip sorulmayan, üzerinde durulmayan bir nokta var. Bu silahların hepsi ruhsatlı mı?, Ruhsatsız ise nereden elde edilmiş?, İnsanlar neden bu kadar silahlanmış?

Vatan Şaşmaz Öldürüldü haberiyle anlaşılıyor ki zengin ya da fakir (ben hariç) herkesin en az bir silahı var. Devletin bir an önce bu konuya el atması gerekiyor.
28.08.2017 huso
1
Bana çok komik geliyor bu yazarların ve spiker'lerin kullandıkları kalıplar.
İngilizcede hiç duydunuz mu şöyle bir şey. " Yesterday New York witnessed a fight between two families and weapons have spoken." Kulağa çok absürt geliyor değil mi? Başka uluslarında kültüründen alabildiğimi almış olmanın vermiş olduğu tecrübe ile ben de bu tarz ibareler kullanıldığın da bir şaşkınlık içerisine düşmekteyim. 2017 yılında Google eşliğinde sürdürülen yaşantılarda nasıl olur da insanlar kendini hala geliştiremez ve bu tarz klişeleşmiş ve aslında anlamsız cümleler kurarak, gereksiz varlığını bir kere daha bize kanıtlamış olur.

Bu kadar zor mu bu dönemde kendi cümlelerini kullanmak ve ufkunu genişletmek. İnsanlık, instagram'da fırlamış dudaklar, büyümüş popolar, silahlı ve arabalı erkekler, kaslı zorbalar, paralı barzolar, her yerde fotoğraf çekme meraklısı kızlar, yemek pornosu gibi konularla hiç bir şekilde ileriye gitmeyecek. Yani bu fotoğraflarda bulunan kişilerden hiç bir zaman bir İsveçli Bilim Adamı veya bilim kadını çıkmayacak. Facebook'ta önüne geleni paylaşan ve siyaset yapan bir toplumun, twitter'da yaptığı her hareketi paylaşan bir toplumun, liderimizin de sanat için sarf ettiği kelimeler ile " Hayat damarlarından biri demektir."

İnternette sayısız faydalanabilecek kaynak varken, toplumun ne yazık ki çoğu bu tarz eylemler ile kendilerini daha da köreltmektedirler. Umarız insanlar bilinç seviyesi artımı için kendilerine bu hususlardan başka bir şey bulurlar.
28.08.2017 Jax
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın