Tekirdağ Rakısı

Tekirdağ rakısı çok çok önceleri şişe üzerinde belirtilmeden de seri numaralarından ayırt edilip seçilirdi. Marmaraya giden dostlarımıza siparişler verilirdi çünkü dağıtım ağı Tekirdağ'dan sağlanmaktaydı.

Yıllar sonra şişelerdeki etiketlerde de yerini alarak artık bir efsane halini alan Tekirdağ Rakısı çeşitlendirilmiştir. Tekirdağ Rakısının özelliği çevre bağlardan alınan üzümler ve doğal olarak bölgeden kullanılan su, bu rakının efsane olmasına sebep en önemli etkenlerdir.

2003 yılında özelleştirilen ve daha sonrasında tekrar İngiltere merkezli dev şirkete satılan eski adıyla "Tekel", yeni oluşumlar ile üretimde haritayı değiştiriyor. Daha önce kapatılan Diyarbakır ve Çanakkale fabrikaları ve son olarak da Tekirdağ kapılarını kapatıyor.

86 yıldır faaliyette olan efsane fabrika, 1 yıldır parça parça boşaltıldı. Üretim, sessiz sedasız Manisa'daki tesislere taşındı. Bu durum resmi makamlara da bildirildi. Sebep olarak da üretim yapılan arazinin geliştirilemeyeceği olarak gösterildi. Ayrıca artık şehir içinde kalan fabrikadan yayılan anason kokusunun rahatsızlık vermesi de başka bir sebep olarak gösterildi.

Tekirdağ'daki fabrika arazisi, işyeri, alışveriş merkezi ve residans yapılması için satıldı bile.

Tekirdağ Rakısı'nı Manisa'da üretmeye devam edecek olan İngiliz firma efsane olan "Tekirdağ Rakısı"nı başka bir şehirde üretip nasıl bu durumu koruyacak göreceğiz.

Bu arada şehir bu durumdan rahatsız. Anason kokusu rahatsızlığının bir bahane olduğunu söylüyorlar. Zira seneler seneler önce organik filtreleme kullanan tarihi fabrika sadece yaz aylarında rahatsızlık vermeyecek derecede bir anason kokusu duyuluyordu deniliyor. Ayrıca Tekirdağlı üzüm üreticileri de duruma tepkili. İstihdam olarak da sıkıntı olacağı düşünülüyor.

Sonuç olarak şehrin futbol takımı taraftarlarının açtıkları "şehrin anason kokulu çocukları" pankartı artık belki de sadece hatıralarda kalacak.
17.08.2017 Bourbonur
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın