Temel İlkyardım Eğitimi

Tahmin ettiğiniz üzere gemilerde Hastane ve Doktor yok. Revir var. İçeride IMO tarafından geminin tonajı, personel sayısı ve çalışma alanına göre belirlenmiş olan ilaç çeşitleri ve miktarı var. Gemide 3. Kaptan Revir'den sorumlu. Hastalardan ve onların bakımından yine 3. Kaptan sorumlu. Hiyerarşik düzen ile 2. Kaptan ve Gemi Kaptanı da gemide oluşabilecek hastalıklar ve kazalardan sorumlu. Yani bu 3 kişi geminin doktorları. Ama sadece Emercensi durumlar için. Boğazınız ağrıyınca Kültür testi yapmıyorlar yani. En fazla Strepsils verirler. Ateşiniz çıkarsa Parasetamol, ağrınıza Ağrı kesici, Enfeksiyon durumlarında gerekirse Antibiyotik, kas ağrılarına Pomad, Göz ve Kulak için damlalar vermek temel görevleri.

Neyse, denizde İlkyardım çok önemli. Gemi üzerinde çalışan herkes bu sertifikayı almalı ve konuyu çok iyi bilmeli. Hiç ummadığınız birisinden yardım almak zorunda kalabilirsiniz veya siz ummadığınız bir anda yardım etmek zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle bu konuya çok önem vermek gerekli. Nitekim ucunda hayat var.

Amatör denizciler içinde sertifika gerekli. Denizde oluşabilecek Kaza durumlarında, etrafta Hastane bulunmadığından İlkyardım son derece önemli. Deniz üstünde bulunan herkesin bilmesi ve sertifikalandırılması gerekiyor.
05.09.2017 Jax
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın