Türk bankalarının Avrupa bankalarından asırlarca ileride olması

Yaklaşık 10 yıl kadar önce Yunanistan'a bir dönemliğine öğrenci olarak gitmiştim. O zaman ya hemen hiç param olmadığımdan, ya Yunanca'nın y'sinden bile anlamadığımdan, ya da kafam tam basmadığından, oradaki bankacılığın daha o zaman Türkiye'den ne kadar geri olduğunu iyi yorumlamamışım, halbuki öyleymiş.

Şimdi İspanya'da yıllandıkça, kafam buna daha çok atmaya başladı.

Yahu arkadaş ING İspanya, adam billboardlara çarşaf çarşaf reklam veriyor, broşür basıp dağıtıyor, interneti reklamla donatıyor.

Reklam ne?

"Eğer EFT'yi bu gün öğleden önce yaparsanız, artık yarın akşamüstü karşı tarafın hesabında olacak!"

Afedersin, şaka mı bu?

Düşünün şimdi senaryoya bakın, buraya yeni gelmişsiniz, güç bela bir hesap açmışsınız. Zaten ev bulma telaşındasınız, bir an önce işe koyulmak istiyorsunuz. Emlakçıları dolaşıyorsunuz, ev beğeniyorsunuz, zaten güzel daireler kapış kapış, bir heyecanla el sıkışıyorsunuz, emlakçı diyor ki kaporayı gönder, "tamam abi ya ne olacak hemen gönderiyorum" diyorsunuz, Türkiye'den alışmışsınız tabi! Sizi şımarıklar. Neyse, mobil şubeye gireyim, EFT falandı filandı derken... Bugün yaptığınız transfer öbür gün ancak hesaba geçiyor!

Arkadaş, at arabasıyla filan mı taşıyorsunuz parayı? Ha bir de iyi bir sözleşmeyle açmadıysanız hesabı, 8-10 Euro EFT ücreti alan banka var.

Mobil bankacılık uygulamaları deseniz yerlerde, çoğunda sıra almak için makine dahi yok! Bankaya giriyorsunuz, teker teker herkese "sonuncu sen misin kardeş, sen misin, o mu, ha sen ondan sonra mı geldin" filan diye turluyorsunuz, sonra da sizden öncekini tespit edip gözünüzü ondan ayırmıyorsunuz ki sıranızı kaçırmayın!

Bu konu daha çok su götürür ama gaza gelmişken aklıma gelenler bunlar.
05.09.2017 dombili
1 1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın