Türk Hamamı

Hamam kelimesinin anlamı para karşılığı gidip yıkanabildiğiniz yer olarak geçiyor. Mimari olarak yapıları camilere benzer.
Hani bu Osmanlı filmlerinde, dizilerde gösterilen meşhur hamamlar. Ben hayatında hiç hamama gitmemiş biri olarak onları seyrettikçe hamama gitme arzum da arttı.Arkadaşlarımla program yapıp hamama gitmeye karar verdiğimizde ben kendimi dizilerdeki hamamlardan birinde bulacağımı zannediyordum.
Öncelikle hamama gidecekseniz yanınızda mutlaka kendinize ait bir kese bulunması gerekiyor (yoksa merak etmeyin hamamda mevcut satıyorlar)
- Yedek iç çamaşırı (yoksa korkmayın onu da satıyorlar)
- Kaymaz terlik (Ben parmak arası plaj terliklerimle gittim kayıyor )
Terlik götürmeyi unuttuysanız da korkmayın bildiğiniz eski usul takunyalar mevcut geçirirsiniz ayağınıza :)
- Havlu (Eğer havlu götürmeyi unuttuysanız o da mevcut hamamda)
- Saç Şampuanı
- Vücut şampuanı
- Tarak
İşin gerçeği elinizi kolunuzu sallaya sallaya da gidebilirsiniz ama hamamda alacağınız ürünler dışarıda aldıklarınızdan daha pahalı olacaktır. Ben biraz fazla pimpirikli olduğum için hepsini kendim götürdüm.
Hamama heyecanla girerken aklımda o filmlerdeki güzel sahneler canlanıyordu. Ama öyle olmadı, olamadı.....
Evet itiraf etmeliyim ki fazla hayalperest davranmışım. Hamam evet göbek taşı olan görüntü itibari ile filmlerdeki gibi bir hamamdı. Lakin içinde öyle filmlerdeki gibi güzel güzel kadınlar, şen şakrak şarkılar sohbetler yoktu. Yaşları geçmiş teyzeler oldukça cüretkar bir şekilde(keşke olmasalardı) ortalarda dolanıyorlardı. Dikkat ediniz teyzeler diyorum :) Yani öyle filmlerdeki gibi huri kızlar, şarkılar, türküler yoktu. Sıcak, yoğun rutubet kokulu bir yer. En güzel yanı size ele alan kadın öyle bir keseliyor ki hayat boyu üzerinize yapışmış ne kadar kir varsa çıkmış gitmiş gibi hissediyorsunuz.
Masaj biraz benim için dayakvari gelmişse de deneyebilirsiniz. Hırpalanmayı seviyorsanız tabi.
01.12.2017 Aeden
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın