Ucuz uçak bileti için püf noktalar

Uçak biletleri kimi zaman gerçekten çok can yakıcı fiyatlar ile karşımıza çıkıyor. Bazen hiç beklemediğimiz kadar iyi bir fiyata uzak bir noktaya seyahat yaparken, bazen ise burnumuzun dibindeki noktaya korkunç rakamlar isteniliyor. Bu duruma elimizden geldiğince ve imkanlar el verdiğince hükmedebilmek adına, uçak bileti seçerken bahsedeceğim hususlara dikkat edilmeli.


  • Yolculuk için planlama yaparken, uçuş tarihlerinizi daha esnek ayarlamalısınız. Biletler, gün aşırı değişiklik gösterdiğinden, uçuşunuzu hafta sonuna, bayramlara, tatillere, kitlesel kutlanan özel günlere denk getirmemelisiniz.
  • İnternette bulunan uçuş arama motorlarını kullanın. Şirketler azda olsa birbirinden farklı sonuçlar çıkaracaktır. Aynı zamanda, bu hizmetleri veren sitelere üye olarak, sizlere otomasyon mail'ler göndermelerini sağlayabilir ve sürekli haberdar olabilirsiniz.
  • Havalimanı farkından yararlanmaya çalışın.Çoğu büyük şehirlerde, fiyatları daha avantajlı olan alternatif ikinci bir havalimanı vardır.
  • Alabildiğiniz kadar erken alın biletinizi. Erken alımda büyük oranda avantaj çoğunluktadır.
  • Her zaman tek yön biletinin kontrolünü ekstradan yapmayı tercih edin. Her zaman olmasada, bazı zamanlarda tek yön gidiş tek yön dönüş seçeneği,
    gidiş-dönüş bilet seçeneğine nazaran daha avantajlı olabilir.
  • Alternatif aktarmalı uçuş rotanızı oluşturarak, total maliyeti daha aza indirebilirsiniz.


Şimdiden hayırlı ve ucuz uçuşlar dilerim..
10.10.2017 Jax
3 1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın