Uppababy Cruz bebek arabası değerlendirmesi

Fazla okumak istemeden genel fikrimi öğrenmek isteyenler için: Uppababy Cruz kullanıyoruz, memnunuz. Ayrıntılar, aşağıda.

Öncelikle idaresi çok rahat. Tabiri caizse su gibi akıyor yolda giderken, tek elle bile manevra yapmak çok rahat. Arabayı tuttuğunuz yer gerçek deriden ve gerçekten kaliteli, herhangi bir kayma, kontrolü kaybetme gibi bir durumla karşılaşmadım, rahatça sağlam bir şekilde tutabiliyorsunuz.

İlk 6 ay kullandığınız bebek yatağı oldukça korunaklı ve konforlu. Bizim kız içerisinde çok rahat etti. Biz bebek yatağı ve koltuğu ile almıştık, bunları alınca ilgili aksesuarlar da doğrudan yanında geldi. Ben özellikle sinekliği çok sevdim, özellikle piknik vs. bol sinekli ortamlarda kafanız rahat ediyor. Ayrıca yatağın parçası olan "şapka" diyeceğim kısmının da içinde sineklik var, yani sıcak havalarda bile o kısmı gönül rahatlığıyla açıp bebeğinizi rahat ettirebilirsiniz. Güneş koruyucusu kısmı da ultraviyole filtreli, oldukça korunaklı. Bizim kız yaz bebeği olduğu için bu özelliği çok işimize yaradı.

Açıkçası arabayla seyahat ederken yatak kısmını her seferinde çıkarmak vs. biraz zor geliyor ama yapacak bir şey yok. Eğer uçak yolculuğu vs. yapacaksanız, yatağı güzelce katlayabiliyorsunuz, iyice inceliyor. Zaten arabayı ilk aldığınızda da katlı gelecek, ilk kurulumu nasıl yaptığınıza dikkat edin, sonra o şekilde katlayacaksınız. Çantası da var, taşıması çok zor değil (ama çantasına sap yapmamışlar neyin kafasıysa). Açıkçası puset katlandığında pek pratik bir manzara ortaya çıkmıyor, özel olarak tutabileceğiniz bir yeri yok, benim bu arabada tek sevmediğim şey o oldu. Uçak yolculuğu yaparken, tutacağının güzelim deri kısmını bir yere sürtmüşler yalnız, ona canım sıkıldı. O açılardan belki daha iyi, daha korunaklı bir tasarım olabilirdi. Önlem olarak dönüşü uçuşunda ben o kısmı kalın plastik bir torbayı kesip sardım. Biraz işporta bir görüntü oldu ama o arabaya o kadar para verdikten sonra da kolayca haşat olmasına izin veremem.

Bebek yatağı varken alt kısmı istediğiniz kadar rahat kullanımıyorsunuz. Bununla birlikte, bizim kızın koltuğa geçmesiyle beraber, alttaki file sepet bildiğin pazar arabası görevi yapmaya başladı. Koltuk normal pozisyondayken rahatça erişebiliyorsunuz ve geniş. Koltuğun dört beş kadar farklı yatıklıkta sabitlenmesi mümkün, bebeğinizin keyfine göre ayarlayabilirsiniz. Koltuğun da güzel bir muhafazası var, onun da ayrıca ultraviyole kalkanı var, oldukça korunaklı. Koltuğu hem öne hem arkaya bakacak şekilde ayarlayabiliyorsunuz, hem de tık tık, çok rahat çıkarılıp değiştiriliyor.

Koltuk modunda bebeğin önünde güzel bir bar var, bu da yine deri kaplı. Hem iki taraftan da barı boşa alabiliyorsunuz, oturturken, çıkarırken büyük rahatlık. Arabayı koltukla katlayabiliyorsunuz, ama bu ancak koltuk öne bakarken mümkün. Bizim çocuk hala arkaya yani bize baktığı için arabayı katlayıp bagaja koyarken minik bir tören oluyor, koltuğu çevir katla vs. Koltuğun önünde ayakların konabileceği, pozisyonu ayarlanabilir bir kısım var. Onun da değişik ayarları olması hoşuma gidiyor.

Soğuk havalarda ne yapalım ne edelim diye düşündük, birkaç evrensel tulum baktık ama en sonunda gidip yine kendi orjinal tulumunu aldık. Açıkçası yaşadığınız şehre göre iyi düşünmenizde yarar var. Eğer sıcakça bir güney şehrindeyseniz belki fazla gelir, ama bana kalırsa İstanbul, Ankara, hatta İzmir için bile kararında bir kalınlıkta, biz beğendik.

Çocuğunuzun boyuna göre emniyet kemerini ayarlarken bana kafayı kırdırtan bir noktayı yazayım: Arkadaki her deliğin içinden ayrı bir tutacak çıkıyor, kafanız karışırsa internetten videolara bakın. Ama takması çok rahat, ihtiyaç duyduğunuzda ne dediğimi anlayacaksınız.

Fiyatı biraz tuzlu da olsa, bence çocuklarımız da konforu hak ediyor. Bu arabayla kaç km. yol yürümek zorunda kalacağınızı düşününce, ittiğinizde bu kadar rahat kayan pek model bulamayacağınızı düşünüyorum. Bence Uppababy Cruz denenmeyi hak ediyor.
26.12.2018 dombili
1 1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın