Web sitesi üzerinden kripto para madenciliği

Kripto paralar hayatımıza yavaş yavaş girmeye başlayan yeni bir teknoloji. Kripto paraların başını çeken Bitcoin birkaç hafta önce 20 bin dolar seviyesine yaklaşınca herkesin dikkatini üzerine çekmeyi başardı. Olayın ucunda gerçek para olunca herkes kripto paralardan zengin olmanın yollarını aramaya başladı. Kimisi al-sat yaparak kimisi kripto para madenciliği ile para kazanmaya çalışıyor. Ancak madencilik güçlü işlemciler gerektiriyor ve yüksek elektrik tüketimi de işin karlılığını oldukça azaltıyor. İşte bu noktada cin fikirli girişimciler yeni yollar bulmaya yöneliyor. Bu yollardan sonuncusu ziyaret ettiğimiz web sitelerinin bilgisayarımızın kaynaklarını kullanarak kripto para madenciliği yapması. Özellikle uzun zaman geçirilen bazı forum ve dizi izleme siteleri sayfalarına ekledikleri bir javascript kodu aracılığı ile işlemcimizi kullanarak madencilik yapmaktalar.

Eğer bir sitenin kripto para madenciliği yapıp yapmadığını öğrenmek istiyorsanız CTRL + ALT + DEL tuş kombinasyonu ile görev yöneticisine girin. CPU Kullanımı sekmesine tıklayın. CPU kullanımı muhtemelen yüzde üç ile on arasında olmalıdır. Şimdi madencilik yapıp yapmadığını merak ettiğiniz sayfaya girin. Eğer sayfada çalışan video, flash animasyon vb. yoksa ve CPU kullanımınız yüzde ellinin üzerinde geziyorsa muhtemelen madencilik yapılmaktadır.

Bilgisayarınız üzerinden kripto para madenciliği yapılmasının önüne geçmek için webde güvenlik sağlayan iyi bir güvenlik yazılımı kullanabilirsiniz. Tarayıcılarda da bazı madencilik önleyici eklentiler bulunmaktadır. Ancak tecrübelerime göre bunlar yeterince doğru çalışmıyorlar.
20.01.2018 huso
2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın