Arnavutlukta gezilecek, görülecek yerler

Arnavutluk, başkenti Tiran olan, mükemmel bir doğaya sahip, bir o kadar güzel deniz ve kıyıları olan harika bir memleket. Arnavutluğa gitmek üzere planladığınız gezinizden pişman olmayacağınızı düşünüyorum. Nedir bu güzellikler. Ben kendi bildiklerimi yazacağım, mutlaka ekleyecek arkadaşlar çıkacaktır.

1. Başkentten başlayalım. Tiran. Tiran, yaklaşık olarak 1 milyonluk nüfusu ile Arnavutluğun hayati önem taşıyan şehri. Tiran'da ülkenin ve şehrin tarihi geçmişi ile ilgili bir çok şeye şahit olacaksınız. Kendinizi en baştan Tiran'ın gece hayatına ve güzel kızlarına kaptırmazsanız Tiran şehri sizlere iyi zaman geçirirken, kültürel ve tarihsel arşivinden güzel bir derlemeyi sunacaktır.

2. Durres. Durres Tirana en yakın denizi olan bölge. Burada liman bulunuyor. Bunun yanında yüzmek içinde elverişli olan denizi ve sahil kıyılarında ki çeşitli restaurantlar, lezzetli yemek çeşitleri ve iyi bir manzara ile sizleri bekliyorlar. Leka Zogu i Parë (I), eski Arnavut kral tarafından Durres'ta inşaa edilen evi görebilir ve büyülü mimarisine hayran kalabilirsiniz.

3. Elbasan. Burada pek fazla bulunmadım. Tek bir gidişimde uğradığım eski kale içerisinde ki kafeler ve restaurantlar ilgimi çekmişti. Şehir gayet güzel.
Burası da bir çok tarihi dokuyu ve hikayeyi içinde barındırmakta.

4. Kruje. Bulqize şehrine giderken kullandığım yaklaşık 2 saat kadar süren, dağların içerisinden gittiğim yol. Burada ki manzarayı daha önce giç görmemiştim. Dağların arasında ki suyun rengi, doğanın muhteşem uyumu ve güzelliği adeta beni benden aldı. Mutlaka Kruje listenizde olsun derim.

5. Bulqize. Burasıda dağların arasında kurulmuş bir şehir. Gayet küçük ve az nüfuslu bölgenin de ayrıca doğası muhteşem. Güzel manzarası olan bir hotelde kalarak, bölgenin muazzam manzarası sizleri büyüleyecektir.

6. Vlora. Vlora Arnavutluğun tatil cennetlerinden biri. Güzel denizi ve sahilleriyle sadece Arnavutlar değil, dünyanın dört bir yanından insan buraya akın etmekte.
02.09.2017 Jax
2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın