Banka hesabınızı çok zorlamadan Amerika'da ziyaret edebileceğiniz 6 yer

Gezi yapmayı birçoğumuz çok seviyoruz. Gelişen teknoloji ile beraber gezilerimizi cihazlarımıza kaydediyor, kimimiz blog oluşturuyor, kimimiz ise sosyal medyada paylaşıyoruz. Şahsen ben çok sıkı bir gezi takipçisiyim. Özellikle doğa fotoğrafları çok hoşuma gidiyor.

Bu yazıda sizlere, cebinizi ve banka hesabınızı çok zorlamayacak Amerika gezisi için bilgi aktarmak istiyorum.

  • Grand Canyon (Büyük Kanyon)
    Söylemeye pek gerek yok ama Büyük Kanyon gezi tutkunları için mutlaka görülmesi gereken bir yer. Phoenix'ten park, araba ile 3.5 saat tutuyor. Uçak ile 300usd. Araba ile giderseniz, Chicago'dan parka 300usd, New York'tan 75usd yakıt harcayacaksınız. Bölgede çoğu konaklama tesisi geceliği 150 usd fakat özellikle bölgede kamp yapmak tavsiye ediliyor. Genelde kamp bölgelerinde gecelik kira ise 30usd civarında. Bunların dışında yemek, içmek gibi harcamlar ise yok denecek kadar az.

  • Memphis
    Eğer ki Rock'n'Roll, Blues ya da barbekü hayranlığınız varsa mutlaka burayı tercih etmelisiniz. Sadece bunlarla kalmamakla beraber aynı zamanda Memphis, Amerika bölgesinde cebinizi en az yakacak bölgelerden biri. Oldukça ucuz. 5 yıldız oteller geceliği 200 usd civarında iken, penthouse bir daireyi geceliği 50 usd ile kiralayabilirsiniz. Çok lezzetli bir biftek ve şarabı 20 usd ile yerken aynı zamanda çok kaliteli canlı müzik keyfini unutmayalım. Müzik bedava.

  • Denver
    Denver tam şehir ve doğa arasında konuşlanmış, gözlerinize bayram yaptıracak bir yer. Köpeğiniz varsa onu bırakacak bir yeri aklınızdan bile geçirmeyin derim çünkü burada neredeyse tüm hoteller, barlar, restaurantlar ve kafeler hayvan dostu. En yakın dostunuzla beraber gidebilirsiniz. Burada `16th street mall isimli alışveriş bölgesine uğrayarak çok hoş zaman geçirebileceğiniz gibi Red Rocks Park alanına uğramadan asla ayrılmayın.

  • Charleston
    Eğer ki şöyle güzel, sakin bir hafta sonu geçireyim, arkadaşlarımla beraber olayım gibi bir niyetiniz varsa, güzel kıyılarında harika deniz mahsülleri restaurantları ile sizi Charleston olabildiğince iyi ağırlayacaktır. Nerede olduğunuz önemsiz, bölgenin halkı sizi her zaman güler bir yüzle karşılayacak ve kendi bildikleri güzel yerlere sürükleyeceklerdir. Tabii burada birde çok cüzi miktarda bir paraya yerleşkeleri gezme olanağınız bulunmakta. Bir başka güzel yanı ise birbirinden güzel plajları var, girişler bedava ve yanınızda yiyecek içecek getirmek serbest. Daha ne olsun.

  • Austin
    Austin bölgesi Amerikanın yeni Hipster bölgesi olarak adlandırılmakta. Bununla beraber gelen pahalılık, yinede size anlatacağım geziyi etkilemeyecektir. Bölgedeki Hipster hotellerinde geceliği 200 usd ile kalabilir, lokal alternatifleri tercih ederek cüzdanınızı çok fazla yakmayabilirsiniz. Burada başka bir güzellik bir sürü yiyecek arabası ve ufak yiyecek büfeleri bulunması. Daha enteresanı sürekli yeni gelen kişilerle sanki bizim yemeğimizide deneyin der gibiler. Çoğu yemek 6 ila 20 usd arası iken lüks bir restaurantta ise 50 usd civarında.

  • Portland, Maine
    Bölgede belki de ilginizi çekecek şeyler olamadığını düşünebilirsiniz ama şunu belirtmek isterim ki burada deniz kıyısında inanılmaz tarihi dokular ve yapılar mevcut. Bunun yanısıra yat kiralayabilir ve geceliğine sadece 50 usd ödeyerek güzel zaman geçirebilirsiniz. Eğer tarih ilginizi çekiyorsa 25 usd ile bot kiralayabilir ve bir tarih turu yapabilirsiniz. En güzel tarafı ise deniz mahsülleri çok ucuz. Güzel bir ıstakoz ve deniz ürünlerinden oluşan bir menüyü 30 usd ile yiyebilirsiniz.


09.08.2017 Jax
1 1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın