Benfica - Fenerbahçe - 7 Ağustos 2018

Benfica - Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi maçı bu akşam (7 Ağustos 2018) saat 22:00 'de başlayacak ve Bein Sports 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Başkan Ali Koç için çok önemli bir maç çünkü başkanlığının ilk Avrupa maçı. Finansal fair play dolayısı ile sükseli transferler yapamayan Fenerbahçe, genç oyuncu transferleri ile geleceğe dönük bir takım oluşturdu. Zorlu rakipler karşısında zorlanacak gibi görünüyor.

Bu akşam ki kadromuz;

07.08.2018 Boncukbekir
2
Maçın ilk yarısı beklendiği gibi Benfica'nın üstünlüğü ile geçti.

İlk 10 dakikadan sonra biraz kendine gelen, heyecanlarını üstlerinden atan Fenerbahçeli oyuncular, pas hatalarını azaltıp ilk toplara basmaya başladılar. Kanatları iyi kullanan rakip karşısında zor anlar yaşasalar da, Martin Skrtel gününde olduğu, ve kaleci Volkan Demirel soğukkanlı olduğu için ilk yarıyı kalemizde gol görmede tamamladık. Eljif Elmas çok mücadeleciydi, en az hatayla oynadı diyebiliriz. Mathieu Valbuena, ileri geri çok fazla çalıştı ve yorulduğu gözlendi. Giuliano de Paula iyi performans gösteremedi ve bir kez daha görüldü ki Alper Potuk bir forvet değil. Sürekli kendini orta alan mücadelesinde buldu. Maçın sonlarına doğru yorgunluk artacak gibi. Eğer direnebilirsek 0-0'lık skor bizim için çok iyi olur.
07.08.2018 Boncukbekir
2
0-0'lık skor, yenilmekten iyidir ama Fenerbahçe turu geçmek istiyorsa deplasmanda mutlaka gol bulmalı
07.08.2018 Geni
1
2. yarı da , ilk yarıdaki gibi Benfica'nın sağlı sollu ataklarıyla geçti. Sürekli top kapmaya ,pozisyon kesmeye çalışmak zorunda kalan Fenebahçeli oyuncular, dengeli enerji kullanımı yapamadıkları için yoruldular ve en nihayetinde 69. dakikada Franco Cervi'nin golüne engel olamadılar. 1-0.
Skorun daha da artmaması için özveri ile mücadele ettiler ve İstanbul'a çok ta kötü olmayan bir skorla döndüler. Tur şansımız devam ediyor..
07.08.2018 Boncukbekir
2
Çiçeği burnunda başkan Ali Koç Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu'nun Temmuz (2018) ayı olağan toplantısında konuşurken, Benfica eşleşmesinin talihsiz bir eşleşme olduğunu söyledi. Başkan bunu söylediğinde Fenerbahçe'nin elendiğini düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda tabi ki Benfica ya da o ayarda başka bir takımla eşleşeceksiniz. Başkan eşleşmeyi talihsiz görürse, oyuncular nasıl görecek? Tabi ki talihsiz görecek ve maçı başlamadan kaybedecekler. Mustafa Denizli'nin, turu geçme şansımız %51 söylemini özlemle anıyorum.

Fenerbahçe'nin, Lizbon'dan gol atmadan dönerek turu geçme şansını mucizelere bıraktığını düşünüyorum. Bu tür eşleşmelerde, deplasmanda oynanan ilk maçta 0-0'ı bile riskli görüyorum. Bence 3-1 yenilseydik daha iyiydi. İstanbul'daki rövanşta Benfica'dan gol yiyeceğimizi düşünüyorum. 1 gol yesek tur için 3 gol gerekecek.

Umarım karamsar olan ve yanılan ben olurum, Fenerbahçe rövanş maçında gol yemeden turu geçer. Fenerbahçe'nin Benfica'ya 1-0 yenildiği maçın rövanşı bana gerçekten umut vermiyor.
08.08.2018 Geni
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın