Beşiktaş - Fenerbahçe - 25 Şubat 2018

Haftanın şüphesiz en önemli karşılaşması. Daha maç başlamadan Cüneyt Çakır konuşulmaya başlandı. Konuşulan konularda oldukça düşündürücü. Cüneyt Çakır'ın derbiler konusunda özel bir eyyam yeteneği olduğu da su götürmez bir gerçek. Maçtan çok Çakır'ı merak ediyorum. Sonuçta kazanan kendi maçlarını kazanması durumunda Başakşehir ve Galatasaray olacak. 25 Şubat 2018 Pazar Günü TSİ19:00'da Vodafone Park'ta oynanacak Maç beIN SPORTS 1 tarafından naklen yayınlanacak.
22.02.2018 Ozgur
3
Fenerbahçe ve Beşiktaş için olduğu kadar, Başakşehir ve Galatasaray için de çok önemli bir karşılaşma. Önümüzdeki sezon şampiyonlar ligi katılımcıları penceresinden baktığımızda, Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Bayern Münih gibi takımlar için de çok önemli bir karşılaşma.

Üst seviyede bir istikrar yakalayan ve son iki sezonu şampiyon kapatan Beşiktaş, Fenerbahçe'ye ev sahipliği yapacak. Şampiyonlar ligi grup aşamasını grup lideri olarak tamamlarken, ligde umulmadık puan kayıpları ile 4. sıraya kadar gerileyen Beşiktaş için galibiyet ve 3 puan dışında hiç bir seçenek kabul edilebilir değil. Portekizli savunmacı Pepe ve Brezilyalı Anderson Talisca cezalı. Bu durum Kara Kartallar için büyük bir dezavantaj ama geniş kadroya sahip olmalarının verdiği avantajla bunu hissettirmemeyi başaracaklardır. Sonuçta sahaya 11 kişi çıkacaklar. 5-0'lık Bayern Münih yenilgisi bence Beşiktaş için avantaja dönüşecektir. Avrupa'da yamulan takımlar, hemen sonraki günlerde oynanan lig maçlarına çok iyi hazırlanıp, o karşılaşmalardan istediklerini alıyorlar.

Diğer yanda lige çok kötü başlayan ama büyük takım tecrübesi ile kendisini toparlayıp zirveye ortak olan, ikinci yarıda istediklerini elde eden, Başakşehir galibiyeti ile özgüveni en üst noktaya çıkan bir Fenerbahçe var. Fenerbahçe için bu karşılaşmadan alınacak 3 puan şampiyonluk yarışında çok büyük güç verecek. Ancak beraberlik de Sarı Kanaryalar için tatmin edici olacak. Bana göre Fenerbahçe'nin en büyük dezavantajı, beraberliği yeterli görmesi olacak. Beşiktaş ilk golü bulursa, Fenerbahçe'nin oyun stratejisini beraberlik bana yeter noktasından galip gelmeliyim noktasına taşıyabileceğine inanmıyorum. Ben bu karşılaşmada Giuliano de Paula kilidi Fenerbahçe lehine çözebilir diye düşünüyorum. Brezilya milli takımı ile 2018 Dünya Kupası Finalleri hayali kuran başarılı oyuncunun bu karşılaşmada çok iyi oynayacağını düşünüyorum. O'nun oluşmasına yol açacağı boşluklarda, Jose Fernandao gol ya da goller bulabilir.

Brezilya milli takım yetkililerinin bu maçı izleyeceği söyleniyor. Bu anlamda daha fazla Brezilyalı oyuncusu olan Fenerbahçe'nin motive olmakta küçük bir avantaj elde edeceğini düşünmek yanlış olmaz. Cenk Tosun gittikten sonra O'nun yokluğunu hissettirmeyen Anderson Talisca bu maçta cezalı olduğu için oldukça şanssız.

Bursaspor galibiyeti sonrası bu karşılaşma nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, Galatasaray için farketmez diyebiliriz ancak Başakşehir için, Fenerbahçe'nin galip gelmesi en az istenen sonuçtur öngörüsünde bulunmak çok hatalı olmaz.

Gerek Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, gerekse Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman bu karşılaşmadan maksimum kazanım ve minimum kayıpla çıkmak için her yolu deneyecekler. Büyük bir mücadeleye tanıklık edeceğiz.

Pazar akşamı çok büyük bir yük Cüneyt Çakır ve yardımcılarının omuzlarında olacak. Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmada Fenerbahçe hakem hatalarından daha fazla zarar gören taraf olmasına karşın, maç sonrası uyguladığı yoğun propaganda çalışması sayesinde Beşiktaş yönetimi kendi taraftarlarını hakem mağduru olduklarına inandırmıştı. Bu karşılaşmada istediğini alamayan tarafın sonucu olgunlukla kabul etmesini, hakemlerin sonuca etki edecek hatalar yapmamalarını dileyelim.
24.02.2018 Geni
2 1
İlk dakikalarda baskılı oynayan Fenerbahçe 8. dakikada Fernandao’nun golü ile ilk devreyi 1-0 önde kapadı.

Fenerbahçe, 10. dakikaya kadar kurduğu baskıyı ilerleyen dakikalarda Beşiktaş’a bıraktı. Beşiktaş’ın başarılı oyuncularından Quaresma,ceza sahasından ayak dışı ile çok güzel bir vuruş yaptı. Kaleci Kameni bu şutu güçlükle kornere çeldi. Beşiktaş seyircisi ilk yarıda agresif tavırları ile dikkat çekti. Bir seyircinin attığı yabancı madde ile Mehmet Topal’ın kafası yarıldı.
2. Yarıda gergin bir maç bizi bekliyor.
25.02.2018 Boncukbekir
2
Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir derler, bu maçta öyle . İlk yarıdan belliydi. Beşiktaş ilk yarıdaki baskıyı artırarak devam ettirdi. Fenerbahçe ise pas yapmaktan aciz. 3 pas arka arkaya yapamadılar. Kaleye gidemediler.
Beşiktaş çok istediği maçı hakkıyla kazandı. 3-1.
25.02.2018 Boncukbekir
1
Beşiktaş, kuralı bozmadı. Avrupa'da hezimete uğrayan, ligde galip geldi.

Aykut Kocaman'ın 1-0 öne geçtikten sonra bunu korumakla yetinme stratejisi Beşiktaş'a galibiyeti armağan etti. Çok merak ediyorum, futbol oynadığı dönemde Todor Veselinoviç hiç mi etkili olmamış Aykut'un oyun anlayışında.
25.02.2018 Geni
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın