Coronavirus ile ilgili bilinen her şeyi alt üst eden gelişme

Her gün, günde 3 öğün bazen aç karnına bazen tok karnına okumaktan gına gelen haber başlığıdır. Corona virüs salgını boyunca virüs ile ilgili bildiğimiz her şey sürekli alt üst olmaktadır. Bitmek bilmez bu tür kötü haberler.

Önce virüsün sıcaklara dayanamadığını, yaz gelince bu illetten kurtulacağımızı öğreniriz. Sonra bu bilgimiz alt üst olur. Corona virüsün sıcak mevsimlerde de yayıldığını, kuzey yarı kürede kışken, mevsim yaz olan güney yarı kürede de yayılmaya başladığını öğreniriz. Paraguay'da okullar tatil olmuştur, Nijerya'da sokağa çıkmak kısıtlanmıştır.

Önce virüsü kaptıktan sonra bağışıklık kazandığımızı öğreniriz. Sonra bu bilgimiz de alt üst olur çünkü iyileşen hastaların testlerde yeniden pozitif çıkmaya başladığını öğreniriz. Sonra bu bilgimiz tekrar alt üst olur. Çünkü testlerin iyileşen hastalarda pozitif çıkmasına yol açan belki de ölü virüslerdir.

Önce yaşlıların korunmasının önemli olduğunu, bağışıklık sistemi güçlü bireylere zarar vermediğini öğreniriz. Önemli olan gençlerin virüsü yaşlılara taşımamasıdır. Ondan sonra bu bilgiyi unutmalıyızdır. Çünkü virüs yaş sınırı tanımamaktadır. Küçük büyük herkes risk altındadır. Genç bile olsa, hastalığı geçirdiğini hissetmeyecek kadar güçlü bir bağışıklık sistemine de sahip olsa, bu hastalık vücutta muhtemelen iz bırakmıştır.

Önceleri sadece hastaların ve taşıyıcıların maske takması önemlidir. Hastalar ve taşıyıcılar maske takarak bu virüsü başkasına bulaştırma olasılığını düşürürler. Sağlıklı insanın maske takması çok da büyük bir koruma sağlamaz. Sonra bu bilgimiz alt üst olur. Maske takmayanın bu hastalığa yakalanma olasılığı şiddetle artmaktadır.

Önce bu virüs şurada burada 3 gün, 4 gün, 5 gün yaşayıp ölmektedir. Sonra bu bilgiyi de unutun. Turist gemisinde turistler ayrıldıktan 17 gün sonra yaşayabilen corona virüs bulunmuştur.

Önce herkes birbirinden 1 metre uzakta durmalıdır. Bu daha sonra 2 metre olur, daha sonra 3 metre olur.

Ve sonunda herkesin birbirinden X metre uzakta durması gerektiği anlatılırken, korkunç bir haber gelir, bu virüs HIV (AIDS) gibi cinsel ilişki sırasında bulaşmaktadır. Mesafe bu kadar önemliyken, cinsel ilişki sebebiyle bulaşması ya da bulaşmaması neden önemlidir?

İnsan ister istemez "Öğrenmeye ne gerek var? Nasıl olsa bildiğimiz her şey yeniden alt üst olacak. Öğrendiklerimizin geçersiz ve yanlış olduğu yakında ilan edilecek." diye aklından geçirmeden edemiyor.
09.05.2020 Geni
2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın