Ege'de Deprem - 21 Temmuz 2017

Merkezi Ege Denizi'nde Gökova ile Kos Adası arasında bir yerlerde saat sabaha karşı TSİ 1:31'de Kandilli Rasathanesi tarafından 6.2 olarak ölçülmüş depremdir. Büyük sarsıntıyı takip eden bir kaç saat içerisinde 30'dan fazla orta büyüklükte artçı sarsıntı kaydedilmiştir ve vatandaşlara korku dolu anlar yaşatmıştır.

Depremde şu ana kadar (4:00 civarı) can kaybı kaydedilmezken, Datça - Bodrum civarında bir minarenin ve bazı teknelerin hasar gördüğü, deniz seviyesinde yer yer yüksemeler görüldüğü, küçük tsunami vak'aları, kısa süreli ve küçük bölgeleri etkileyecek şekilde elektrik kesintisi ve telekomünikasyon hatlarında bağlantı kopuklukları bildirilmiştir.

Yurttaşların hasarlı binalara girmemeleri ve uzak durmaları, yetkililerin açıklamalarını dikkate almaları istendi. Depremin etkileriyle ilgili daha fazla bilginin sabah hava aydınlanınca gelmesi bekleniyor.
21.07.2017 Geni
Depremin 5 ila 7 atom bombası şiddetinde olduğu, 100 - 150 cm'ye varan tsunami dalgaları görüldüğü, bazı teknelerin ters döndüğü, deprem gece 1:30 değil gündüz 13:30'da olsaydı denizde zaman geçirenler arasından çok sayıda ölü verebileceğimiz ve yangınların tetiklenebileceği (yere düşebilecek kızgın yağ dolu tava vb. örnekler sebebiyle) bildirilmektedir.

Deprem yıkım etkisinin 5 şiddetinde olduğu, bölge kaya zemin değil de toprak zemin olsaydı 7 - 8 şiddetinde yıkım katsayısının söz konusu olabileceği düşünülmektedir.
22.07.2017 Geni
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın