Ekrem İmamoğlu

1970 Trabzon doğumlu, Cumhuriyet Halk Partisi üyesi, Türk siyasetçi.

Evli ve 3 çocuk babası Ekrem İmamoğlu, Trabzon Lisesi'nde orta öğrenimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nde lisans eğitimi, aynı üniversitede İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında yüksek lisans eğitimi aldı.

1991'de Beylikdüzü'ne yerleşen İmamoğlu, 1992'de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde çalışmaya başladı, bu şirkette yönetim kurulu başkanlığı yaptı.

Son derece aktif bir sosyal yaşamı bulunan Ekrem İmamoğlu, okul yıllarında amatör futbol oynamış olmanın da verdiği tecrübeyle Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Takımı ve Beylikdüzüspor'da yöneticilik yaptı.

Siyaset dünyasının da içinde bulunan Ekrem İmamoğlu, 2009'da Cumhuriyet Halk Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu. CHP adayı olarak katıldığı 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde, en yakın rakibi Akparti adayı Yusuf Uzun'un %39.6 oy oranına karşılık aldığı %50.8 oy oranıyla Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. Burada gösterdiği başarı, Eylül 2017'de Kadir Topbaş tarafından istifa yoluyla boşaltılan İstanbul Büyükşehir Başkanlığı'na CHP adayı olarak gösterilmesine yol açtı. (Belediye başkanının il genel meclisinde yapılan oylama ile seçildiği bu seçimde, çoğunluktaki Akparti grubunun adayı Mevlüt Uysal belediye başkanı seçildi). 18 Aralık 2018 günü yapılan Cumhuriyet Halk Partisi parti meclisi toplantısında oy çokluğuyla alınan kararla, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Başkan Adayı oldu.

Beylikdüzü’nün sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynayan Ekrem İmamoğlu, aralarında Beylikdüzü Atatürkçü Düşünce Derneği, Beylikdüzü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği de bulunan bir çok sivil toplum kuruluşuna üyedir.
19.12.2018 Geni
3
Bugün Mazbatasını alarak göreve başlamıştır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı hayırlı olsun.
17.04.2019 geronimo
17 Nisanda göreve başlamasının ardından Ak Parti'nin yaptığı itiraz sonrasında YSK, 6 mayıs 2019 tarihinde, il genel meclisi,ilçe belediye başkanlığı ve muhtarlık seçimlerini geçerli sayıp, İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin 23 haziran 2019 tarihinde tekrar yapılmasına karar vermiş ve mazbatasını geri almıştır.
25.05.2019 Boncukbekir
2
Elinden mazbatası hukuksuz bir şekilde alınan İBB Belediye Başkanı. Mağdur edilerek toplumda daha fazla destek görmeye başladığından yenilenecek seçimde oy yükseltmesi muhtemeldir.
27.05.2019 rizasirman
1
Belediye başkanı olmak için iki kez seçime girdikten sonra, belediye başkanı olduktan sonra da çalışmalarını tekrar tekrar yapmak zorunda kalan belediye başkanı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından corona virüs salgını sebebiyle ihtiyaç sahiplerine destek olmada kullanılmak üzere bir yardım kampanyası başlatılmıştı. Yardım toplanan hesaplar İçişleri Bakanlığı tarafından bloke edildi ve soruşturma başlatıldı.
20.04.2020 Geni
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın