Fadıl Akgündüz

Tam adı Mehmet Fadıl Akgündüz.

22 Ocak 1956 Siirt doğumlu Türk işadamıdır. Pek çok girişimi ile Türk kamuoyunu meşgul etmiştir. Özellikle Almanya'da yaşayan gurbetçi yurttaşlarımızdan topladığı yatırım sermayeleriyle ünlü olmuştur.

En çok konuşulan projesi İmza markasıyla piyasaya sürmeyi iddia ettiği otomobil üretimi projesidir. Uluslararası pek çok fuarda ve tanıtım ortamında prototip ile tanıtılan İmza, hiç bir zaman üretilememiştir.

İslami Otel projesi Caprice Hotel ile 5 Hilal ödülü alan ilk otel oldu. Ben bu otel inşaatının bitip bitmediğini bilmiyorum. Caprice Gold Bayrampaşa Oteli ile 7 Hilal aldı ama bu otelin de bitip bitmediğini bilmiyorum.

Projelerle ilgili olarak hissedarlarla pek çok anlaşmazlık yaşamış, mahkemelik olmuş, cezaevine girip çıkmıştır. Herhangi bir suçunun mahkeme kararıyla kesinleşip kesinleşmediğini de takip edemedim, bilmiyorum.

3 Kasım 2002'de yapılan seçimlerde Siirt milletvekili seçildi. Daha sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından Siirt'te yapılan seçim iptal edildiği için milletvekilliği düştü. 9 Mart 2003'te yapılan ara seçimde seçimi kazanamadı.

Bir dönem Siirtspor'un da gündeme gelmesini sağlayan bazı çalışmalar yaptı. Kısa süreliğine de olsa Tanju Çolak, Sergen Yalçın gibi furbolcuları transfer etti.

28.07.2017 Geni
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın