Jetpa

1987'de Jet Sürücü Kursu ile ticarete başlayan Fadıl Akgündüz 1989 yılında Jet Group’u kurdu. Jet Group otomotiv ve elektronik eşya pazarına adım attı. Firma, yerli üretim araçları kampanya ile satmaya başladı. O zaman ki Jet Group’un reklam yönetmeni Sinan Çetin tarafından ortaya konan öneriyle holdingin ismi JetPa (Jet Pazarlama) olarak değiştirildi. Reklam yüzü olarak Tarık Tarcan, daha sonraları Kadir İnanır oldu.

Tarık Tarcan JetPa Araç Reklamı
Kadir İnanır JetPa Konut Reklamı

1994-1995 yılları arasında Akgündüz birçok sektöre el attı. Otomotiv, inşaat, otelcilik, lisan kursudan sonra 1995 yılında eskiden mühendis olarak çalıştığı İstanbul Yem Fabrikası'nı satın al. İnşaat sektörüne girdi ve Türkiye’nin ilk özel sektöre ait toplu konut projesi JetKent'i hayata geçirdi. 1995’te başlanan JetKent sitesi için Almanya’daki Türk vatandaşlarından para toplandı, ancak projenin teslimi 2 yıl gecikti. Hakkında şikayette bulunuldu. Didim’de Caprice Termal Oteli’ni açtı.

1998 yılında JetPa Holding’in bünyesinde konut, pazarlama, otomotiv, tekstil ve farklı alanlarda toplamda 10 şirketi barındırıyordu.
1999 yılında Akgündüz’ün sıradaki projesi JetPa Motors fabrikaları ve İmza marka (bkz: İmza - Araba Markası) arabaydı. Fadıl Akgündüz İmza’yı Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıttı. Siirt ve Batman’a kurulacak JetPa Motors otomobil fabrikalarında üretimine başlanacağını söyledi. Anlatılanlara göre İmza - Araba Markası projesi 300 milyon euroya mal olmuş ve yurtdışında çok ilgi görmüştü. Güneydoğu Bölgesi'nde yapılması planlanan fabrikalarda 264.000 kişiye iş imkanı sağlanması planlanmış ama bunların hiçbiri olamamıştır.

1999-2000 sezonunda Siirtspor Türkiye Birinci Ligi'ne yükseldi ve Akgündüz takıma sponsor oldu. Takımın adı Siirt JetPaSpor olarak değiştirildi. Sergen Yalçın, Ceyhun Eriş, Okan Öztürk ve Oktay Derelioğlu gibi zamanın birçok ünlü futbolcuyla yaptığı transferlerle Akgündüz yatırımcılara ve kamuoyuna güven vermişti. Takım 2000-2001 sezonunda küme düşmüştür. Daha sonra Jetpa şirketinin iflas etmesi nedeniyle mali sıkıntılar yaşamış ve üçüncü kümeye kadar gerilemiştir.
29.07.2017 tfumcdb
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın