Mısır Piramitleri'nin gizemleri çözülmeye devam ediyor

Mısır Piramitleri benimde yüksek derecede ilgi duyduğum konulardan biri. Bu Piramitlerin yapılışı, gerçek amaçları ve ulaşılabilen tüm ayrıntılar benim için son derece önem taşımakta. Kişisel yaptığım araştırmalarda öyle enteresan sonuçlara ve fikirlere ulaştım ki, aslında bir çok kişiye belki saçma gözüken bu fikirler bende az çok olumlu etkiler yarattı. En kötü senaryoda hayal gücüme katkıda bulundu, öyle diyelim yani. Peki Mısır Piramitlerinin yapım aşamasında, taşların taşınması için kullanılan yöntemin ne olduğu gün yüzüne çıkmadan önce ne idi araştırmacıların ortaya koyduğu fikirler? Roman gibi, sadece okuması bile bana zevk vermiştir. Leonardo Da Vinci tarzına benzeyen ama çok daha önce Mısırlıların teknolojisini geliştirdiği tahtadan yapılmış makaralı vinçler, Makara sistemleri, Kademeli havuzlar (bkz: Panama kanalı), Hayvanların kullanılmış olabileceği, Sürüklenebilen sistemler, hatta dünya dışı varlıkların yardım etmiş olabileceği. Birbirinden güzel animasyonlu teoriler de var Youtube aramasında karşımıza çıkan. Benim favorim her zaman su kanalları olmuştur onu da belirtmek isterim. Nitekim gerçeğin de ortaya çıkardığı üzere, ben de her zaman Mısırlıların Suyun kaldırma kuvveti ile çalıştıklarını düşünmüşümdür.

Mısır Piramitlerinin yapımında görev almış olan, kendini, yazdığı günlükte Mısır Piramitleri Projesinin üst düzey sorumlularından biri olarak tanıtan "Merer" isimli bir Mısırlının günlüklerinde yazmış olduğuna göre, yapım esnasında kullanılan büyük taş ve kaya blokların taşınmasında suyun kaldırma kuvvetinden faydalanılmış. Her biri 2.5 ton ağırlığında olan bu granit ve kireçtaşı bloklar, Nil Nehri üzerinde, çıkarıldıkları bölgeden 800 km. uzaklıkta inşa edilen Piramitlerin olduğu bölgeye taşınmışlar. Yani Merer isimli Mısırlının günlüğünde yazan bu. Nil Nehrinden piramitlerin inşa edildiği alana kadar ise, Mısırlı mühendisler, blokları taşıyan tekneler geçebileceği büyüklükte kanal inşa etmişler. İpler ile birbirine bağlanmış olan küçük tekneler ( sandallar ) bu kanallardan geçerek taşları piramitlerin olduğu bölgeye kadar büyük bir kolaylıkla getirmişler.

Bu ayrıntı ile taşların 800 km uzaklıktan bölgeye nasıl getirildikleri, Merer'in günlüğünde yazdıkları ile çözülmüş oldu. Tabii aksi bir kanıt sunulmadıkça diye altını çizelim. Bakalım araştırmacılar taşların yukarıya doğru nasıl taşındığının ispatını bulabilecekler mi? Ben kesinlikle makaralar ya da suyun kaldırma kuvvetinden yararlandılar diyorum. Dahası piramitlerin yapım amacı içinde ortaya konulan o kadar çok teori var ki. Piramitlerin kablosuz elektrik için tasarlandığı vs. gibi. Araştırmacılar hem merakımızı, hem hayal gücümüzü hem de üretkenliğimizi doldurmamızda yardımcı oluyorlar.
25.09.2017 Jax
2 1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın