Sayaç okumadan elektrik ve doğalgaz parası almak

Kapitalizimin en başarılı icatlarından bir tanesidir. 2019 - 2020 coronavirus salgını sayesinde tanıştık önceki yıllarda aynı ay yaptığınız tüketim kadar tüketim yapacağınızı varsayarak fatura kesme fikriyle.

Bir gün bir bulaşıcı hastalık gelir dünyaya etki eder. Sokağa çıkıp para kazanmanız kısıtlanmıştır, hatta cebinizde zor günler için ayırdığınız paranız varsa bankaya kadar gidip para yatırmanız da kısıtlanmıştır, banka en az yarım gün kapalıdır. Kimse size çalışıp üretemediğiniz günler için para ödemek istemez. Siz de çaresizce ne yapacağınızı düşünürsünüz. Belki kombiyi kapatır, yorganın altında ısınmaya çalışırsınız, doğal gaz harcaması olmaması için. Belki elektrik tüketmemek için 50 tane çare düşünürsünüz. Çünkü şereflisinizdir, elektriği kaçak kullanmayı içinize sindirememektesinizdir. Çalan çalsındır. Siz yapmamalısınızdır.

Hooooop. Kapitalizm eşsiz zekasını devreye sokar. Kutsal olan sermayedir. Sermaye sınıfının tahsilatlarının gecikmesi ne demektir? Bu durum ne büyük bir dramdır? Bu paralar ödenmezse sistem tıkanır sistem. Anlamazsın sen onu. Hem sonra tüketmediysen nasıl olsa geri vereceklerdir farkı. Zaten sayaç okuma parası almak için her ay her ay sayaç okumak ne büyük derttir.

Dünyanın her yerinde böyledir. İktidar partisinin adı Sosyalist Parti olabilir. Ama elektrik parası almalıdır senden. Domino etkisi yapar. Sen anlamazsın onu. Onlar anlar.
04.04.2020 Geni
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın