Arkadaşlarınızın işlerini ve gelişimini tanımadığınız şöhretler kadar destekle(me)mek

Ne yazık ki tüm dünyada insan kalitesinin serbest düşme yapmakta olmasının bir başka yan etkisidir, sonucudur.

Çevrenizdeki insanların gerçek karakterini anlamanızı sağlayacak, aynı zamanda sizin kendi karakterinizi ortaya koymanıza yardımcı olacak bir davranış şeklidir.

Çok ilginçtir, insanlar için tanıdıkları arkadaşları ve akrabalarının işlerini, projelerini desteklemek sanki çok büyük işkencedir. Sanki kendi ömründen eksiltip, arkadaşına avans ömür verecektir. Söyleyeceği bir şey arkadaşının işine yarayacaksa dudakları oynamak istemez. Yapacağı bir şey bir işe yarayacaksa parmaklar bir birlerine öncelik verme yarışına girerler, "önce siz", "hayır hayır önce siz", "rica ederim efendim, sizin gibi bir işaret parmağı dururken benim gibi naçizane bir baş parmağın hareket etmesi haddime midir?" diye konuşurlar aralarında. Tek bir parmak oynamaz.

Halbuki hiç tanımadığı bir şöhretin değirmenine su taşımak ne kolaydır, ne zevklidir. Tanımadığı bir ünlü kişinin sahip olduğu 5.000.000 Euro, 5.000.001 Euro olsun diye zaman, enerji ve para harcamak ne kadar zevklidir. Hatta, cebinde parası yoksa, arkadaşından borç alıp götürüp o çok ünlü kişiye destek olmak önemlidir.

Ama ya arkadaşları başarılı olursa?

Kabustur bu. Çünkü bir işin yapılabileceğinin kanıtlanmasıdır arkadaşın başarısı. Çalışan, çabalayan arkadaşın başarılı olması durumunda, koşulların elverişsiz olduğu iddiası çürür. Çabalayan arkadaş ne kadar geriye düşerse, yan gelip yatan kişi o kadar haklı çıkmaktadır. Rahatını bozmamakla iyi etmiştir. Ama ya çabalayan arkadaş başarılı olursa? İşte o zaman "nasıl olsa bir şey başarılamaz" diyerekten kendini rahatlatıp hiç bir şey yapmayan arkadaş keriz durumuna düşer. İşte o yüzden, gider cebindeki son kuruşu, ünlü birisi biraz daha rahat etsin diye gider sms'le ona gönderir, o ünlü kişinin başarılı olması için elinden gelen her şeyi yapar.

Siz ne dersiniz?
09.06.2020 Geni
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın