Corona döneminde anne olmak

Anneliğin ne kadar yüce, ne kadar emek gerektiren bir olgu olduğunu hepimiz biliyoruz. Tüm toplumlarda ve kültürlerde annelik yücedir. Anneler her zaman önce fedakarlık yapanlar, fedakarlıktan en son vazgeçenler. Şimdi annelerimizin yaptığı fedakarlığa yeni birisi eklendi. Corona virüs döneminde anne olmak.

10 Mayıs 2020 anneler günü hepimiz için buruk geçiyor. Virüs salgını sebebiyle uygulanan seyahat kısıtlamaları, annelerimizi ziyaret edip ellerini öpmemize izin vermiyor. Hayatımız bir belirsizlik içerisinde geçiyor. Gün geçmiyor ki coronavirus ile ilgili bilinen her şeyi alt üst eden gelişme daha ortaya çıkmasın. Günlük yaşantımızdan ödün veriyoruz. Ama bir grup insan var ki, hepimizin her zamankinden daha çok saygı göstermemizi hakediyor. Virüs salgını döneminde hamile olan anneler ve anne adayları.

Onların sağlıklarını koruma kaygısı hepimizinkinden farklı. Onların medikal destek ihtiyacı hepimizinkinden acil ve kaçınılamaz. Hepimizin hastanenin yakınından bile geçmek istemediği bugünlerde, onlar hastaneye kontrole gidiyorlar, doğum yapmaya gidecekler, sağlıklı bir bebek dünyaya getirmeye çalışacaklar.

Doğumla da bitmeyecek. Devamında tek bir virüsün bile, ölü ya da diri, evlerine girmemesi, bebeklerini tehdit etmemesi için çaba harcayacaklar.

Önce yaşlılarımız, kronik hastalarımız ve bağışıklık sistemi zayıflarımız için sosyal sorumluluğumuzun farkındaydık. Anneler günü, virüs salgını sırasında hamilelik yaşayan annelerimiz için de sorumlu olduğumuzu farkettirsin bize.
10.05.2020 Geni
2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın