Clash Royale oyunu için bilgiler ve taktikler

Ben normalde çok fazla kişinin oynadıkları çok oyunculu oyunlara pek itibar etmem, genellikle kalitesiz oluyorlar ve işsiz güçsüz adamların bütün gün oturup başka insanlara arıza çıkarmaktan zevk aldıkları oyunlar haline hızlıca dönüşüyorlar. Özellikle birbirinden kaynak çalmanın söz konusu olduğu Clash of Clans, Travian ya da Ogame gibi oyunlar bunlara güzel örnekler.

Adını uzun zamandır duymama rağmen Clash of Clans'ı yapmış olan Supercell tarafından piyasaya sürüldüğü için Clash Royale oyunu da ilgimi çekmemişti. Geçenlerde adamların yalnızca bu oyundan bir yıl gibi bir sürede 1 milyar dolar gibi cirolar yaptığını öğrenince "noluyoruz birader" moduna geçtim ve şu oyunu bir deneyeyim dedim. Yaklaşık bir haftadır oynuyorum ve oynamaya devam edecek gibiyim. Başlangıç aşamasında işe yaradığını gördüğüm taktikler şöyle:

Temel bilgiler

Oyundaki kartlar dört ayrı sınıfa ayrılıyor (oyunda bu sınıflar "enderlik" olarak adlandırılmış):

Sıradan kartlar: En rahat bulabileceğiniz kartlar. Bunları oyunda maksimum 13. seviyeye kadar geliştirebiliyorsunuz. Turnuvalarda ve dostluk savaşlarında ise seviyeleri maksimum 9 olarak sabitleniyor. Klan içerisinde bağışlanabiliyor / istenebiliyor.

Ender kartlar: Rahat bulabileceğiniz kartlar. Bunları oyunda maksimum 11. seviyeye kadar geliştirebiliyorsunuz. Turnuvalarda ve dostluk savaşlarında ise seviyeleri maksimum 7 olarak sabitleniyor. Klan içerisinde bağışlanabiliyor / istenebiliyor.

Destansı kartlar: Tek tük bulabileceğiniz kartlar. Bunları oyunda maksimum 8. seviyeye kadar geliştirebiliyorsunuz. Turnuvalarda ise seviyeleri maksimum 4 olarak ayarlanıyor. Klan içerisinde YALNIZCA Pazar günleri bağışlanabiliyor / istenebiliyor.

Efsanevi kartlar: Çok zor bulabileceğiniz kartlar. Bunları oyunda maksimum 5. seviyeye kadar geliştirebiliyorsunuz. Turnuvalarda ise seviyeleri maksimum 1 olarak ayarlanıyor. Klan içerisinde bağışlanamıyor / istenemiyor.

Seviye yükseltme detayları için: Clash Royale kartları seviye yükseltme bilgileri
Tecrübe puanı özellikle başlangıçta çok önemli! Detaylar için: Clash Royale tecrübe puanı seviyeleri

Örnek bazı desteler
Clash Royale 1400 kupa destesi
Clash Royale 4. Arena destesi
Clash Royale 5. Arena destesi
Clash Royale 6. Arena destesi
Clash Royale 7. Arena destesi
Clash Royale 8. Arena destesi
Clash Royale 9. Arena destesi
Clash Royale 10. Arena destesi

(1100 kupaya kadar bu taktikler çalışıyor)

Rakibiniz Prens ya da Dev oynuyorsa, ona karşı İskelet Ordusu oynamalısınız.

Rakibiniz İskelet ordusu ya da kalabalık goblin grupları ile geliyorsa, Valkür oynamalısınız.

Goblin fıçısı, özellikle Prens ya da dev ile dikkatini ve ateşini çektiğiniz Prenses kulelelerine hızlıca saldırmak için çok iyi bir seçenek.

Goblin kulübesi, ilk olarak yıkmak istediğiniz prenses kulesinin karşısına gelecek biçimde, kendi kulenize bitişik konulabilir. Buradan düzenli olarak çıkan goblinler hem savunmada çok yararlı, hem saldırıda dikkat dağıtmakta çok başarılı.

Minyonlar, yüksek olmayan iksir maliyeti ile gözünüzü korkutan kara birliklerini tamamen yok edemeseler de, kulelerinize destek olma anlamında çok yararlılar.

Oyunda para harcamak istemiyorsanız, ücretsiz aldığınız taşları nasıl değerlendirmelisiniz?

Clash Royale taşlarını harcamanın bence en iyi yolu bunları 500 taş olana kadar bekleyip, bununla 10 bin altın almak. Başlangıçta çok net belli olmasa da, oyunda altın büyük bir sıkıntı, özellikle kartların seviyelerini arttırmak için çok altın gerekiyor. Gördüğüm kadarıyla altın ve taşı harcamanın en KÖTÜ yolu bunlarla sandıklar satın almak. Eğer altın almayacağım diyorsanız, taşlarınızı ücretsiz sandıklarınızı daha hızlı açmak için kullanabilirsiniz.

Oyunda para harcamayı düşünürsem ne kadar harcamalıyım?

Bana sorarsanız, oyunda hiç para harcamamak ile 100 - 500 - 1000 TL harcamak arasında hiç bir fark yok. Yani böyle bir harcama gazınızı birkaç gün ya da haftalığına alır ama bir süre sonra yine hiç para harcamayan oyuncularla denk olursunuz. Oyunda fark yaratacak bir harcama bence rahat 10 bin liradan başlıyor, isteyen varsa bekleriz :)
04.01.2018 dombili
3
Başlangıç seviyeleri için goblin klübesi ve barbar klübesi savunma açısından çok verimli. Ayrıca goblin klübesinin rakip kuleye verdiği küçük hasarlar uzun vadede ciddi bir hasara dönüşüyor. Ayrıca bu klübelerin kendi kulemizin ön kısmına yerleştirilmesi durumunda da kuleninhasar almasının önüne de geçiyor.
Deste olarak başlangıç seviyelerinden itibaren kullanılan ve seviye atlamaya yardımcı olması bakımından,
Dev,cadı,büyücü,minyon sürüsü,iskelet ordusu,bombacı,goblin klübesi,okçu ve çarpma 3,9 iksir bedeliyle de gayet uygun. Burada okçu yerine goblin fıçısı kullanılırsa oldukça verimli oluyor.
İlerleyen seviyelerde değişik kombolar kullanılabilir.
Bir klana üye olup bağış yaparak gelişmek oldukça mantıklı bir hareket olur.
Sonuç olarak anlık çözüm üretebilme konusunda insanı test edebilme özelliği ve gerçek zamanlı online oynanabilmesi bu oyunun bence en önemli artısı.
05.01.2018 Ozgur
2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın